Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Paweł
Generalnie można stosować na twarz. Ja bynajmniej stosowałem i co miałem na twarzy to mi zginęło. Ale jak jesteś uczulona na kwas salicylowy to może być problem, bo Cocois ma go w składzie.
Oj, Venus, dobrze, że mi podpowiedziałaś o tych salicylach w Cocoisie. No to ja już nie wiem... Sama nie wpadnę, co brać, zobaczę, co na to moja dermatolog. Na razie na twarz zastosowałam Protopic. Działa, ale to silne, więc nie na długo... Aga - może Protopic na chwilę?... Tylko, jeśli rzeczywiście masz jakiś stan zapalny, no to chyba nie... Tak to z tą łuszczycą - to źle, tamto niedobrze... :(
Wiecie co posłam do lekarza ogólnego po recepte na masc cocois mysle sobie wypróbuje a w aptece mówi mi kobieta ze u nich tego nie ma zadzwoniła do warszawy a tam tez nie ma nie to ze wycofali tylko dawno nie było i weś coś wypróbuj ale jestem zła bede szukac moze znajde gdzieś
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja ostatnio też straciłem swoje dojście do tej maści. Coś niedobrego się dzieje, trza się rozglądać za czymś innym.
hej kochani byłam wczoraj u dermatologa i chciałam żey mi przypisała maści na bazie dziegciu a ona do mnie ze nie może bo wszystkie maści wycofała unia i ona nie ma czym leczyć bo albo sterydy albo jakieś witaminowe mazidła ręce mi opadły czy to możliwe?czy ona coś kręci ?wypisała mi masc davidomet czy cos podobnego ale to steryd ale za to wypisała krem natłuszczający z firmy pharmadit ichtilium bardzo dobry ale drogi
z tymi dziegdziami to jest problem
mozna jeszcze szukac coccois albo sciagnac z uk exorex (badz drozej kupic wpl przez net)
ten pharmaceris polecam zastapic oliwka do masazu ziaji + mediderm krem
wiecej, taniej i wg mnie lepiej
...jezeli jest to Daivonex to jest to pochodna wit .D3...jezeli masz Daivobet to to jest steryd z antybiotykiem....ciezka artyleria....podaje te informacje ponieważ błednie podałas nazwe leku a ze sa podobne ludzie często mylą :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Poprawka - Daivobet to steryd z pochodną witaminy D3.
Pisałam Wam że cocois na moją głowę nie działa. Wręcz mam nasilenie łuszczycy, ale jak mówiłam wysypało mnie na udach. Chciałam wyrzucić cocois do śmieci, ale Paweł podsunął mi myśl żeby smarować ciało. Na razie nie zapeszam, ale po czwartym dniu smarowania prawie mi zeszło. Jestem pod wrażeniem. Szkoda że nie działa na moją głowę. Pawełku dziekuję.