Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 antonia
Do kuracji olejem najlepiej nadaje się olej słonecznikowy uzyskany z tłoczenia na zimno.
1 – 2 łyżki oleju należy płukać, ssać i przeciągać między zębami w jamie ustnej przez ok. 15 – 20 minut (w przedniej części jamy ustnej). Pod żadnym pozorem nie wolno połykać płukanego oleju!
Olej jest na samym początku gęstawy, w miarę płukania jednak stanie się bardziej wodnisty. Po skończeniu płukania należy go wypluć, najlepiej do muszli klozetowej, gdyż w danej chwili zawiera mnóstwo bakterii i szkodliwych substancji. Jeżeli olej wypluwamy do umywalki należy ją następnie dokładnie umyć. Wypluta ciecz powinna być koloru białego, jak mleko, jeżeli jest żółta oznacza to, że ssanie trwało za krótko.
Kurację olejową stosujemy dla poprawy samopoczucia, oczyszczenia organizmu, poprawy stanu zdrowia i na schorzenia takie jak:
•Bóle głowy
•Zapalenie oskrzeli
•Bóle zębów
•Zakrzepica żył głębokich
•Przewlekłe choroby krwi
•Artroza
•Egzema
•Choroby żołądkowe
•Choroby jelit
•Dolegliwości serca
•Problemy nerkowe
•Choroby kobiece
•Choroby płuc
•Dolegliwości wątrobowe
•Choroby układu nerwowego
http://kwiatlotosu.wordpress.com/2011/1 ... cznikowym/
 Basieńka44
Basiu może jednak wrócisz do tego com napisała a co Ty raczyłaś zacytować, wyrywkowo :D
Heniu odniosłam się tylko do tego co zacytowałam :notguilty: ssanym olejem można się nieźle zatruć jeśli to co do niego przeniknie podczas ssania pójdzie na przewód pokarmowy gdzie przebiega wchłanianie trawienie itp
i tylko po to żeby podejmujący te próby byli tego świadomi że jest taka możliwość :notguilty:
sama nie daje rady tego zabiegu u siebie zrobić bo mam odruch połykania nadmiaru zawartości ust np śliny :*
Awatar użytkownika
 henia
henia pisze:[...]Olej, to najlepszy "nośnik" wszystkich życiodajnych "pierwiastków" zatruć nim sie nie da xd Dodatkowo ma moc oczyszczajacą - u mnie np. spozycie kiszonej kapusty z olejem w sensie surówki z kiszonej kapusty, zawsze skutkuje oczyszczeniem jelit :crazy:[...]
Hmmm....no właśnie Basiu, jakiś misz masz nam tu powstał, z racji Twojego wyrywkowego cytowania.

Dla pełnej jasności, ta zacytowana moja pełna wypowiedź, tyczy się "normalnej" konsupcji oleju w sensie spożywania go w pokarmach codziennych czy też, tak jak ja czasami miewam - łyżka oleju lnianego - solo, raz dziennie łyk łyk; olej lniany spożywam też w miksturze MO :D

Ad rem - do ssanie słonecznikowy mi nie wchodził, ale z pestek winogron, już i owszem :D
 Basieńka44
Heniu nie mieszajmy picie czy spożywanie oleju w pokarmach ze ssaniem oleju bo to zupełnie inne czynności według mnie i inne mają znaczenie dla organizmu
Olej spożyty jest trawiony i wchłaniany a ten ssany nie,
ma za zadanie oczyszczać organizm z patologi przez jamę ustną
połknięty może doprowadzić do silnego zatrucia
ten spożyty nie .................tyle odemnie w temacie :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:Heniu nie mieszajmy picie czy spożywanie oleju w pokarmach ze ssaniem oleju bo to zupełnie inne czynności według mnie i inne mają znaczenie dla organizmu
Olej spożyty jest trawiony i wchłaniany a ten ssany nie,
ma za zadanie oczyszczać organizm z patologi przez jamę ustną
połknięty może doprowadzić do silnego zatrucia
ten spożyty nie .................tyle odemnie w temacie :notguilty:
Dziękuję za tak pełne wyrażenie Twojej opinii w temacie "sania", niemniej na przyszłość proszę o cytowanie moich wypowiedzi bez wyrywania ich z kontekstu. Pozdrawiam :*