Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
Kpł 21, 17-23

" 17 Tak mów do Aarona: Ktokolwiek z potomków twoich według ich przyszłych pokoleń będzie miał jakąś skazę, nie będzie mógł się zbliżyć, aby ofiarować pokarm swego Boga. 18 Żaden człowiek, który ma skazę, nie może się zbliżać - ani niewidomy, ani chromy, ani mający zniekształconą twarz, ani kaleka, 19 ani ten, który ma złamaną nogę albo rękę, 20 ani garbaty, ani niedorozwinięty, ani ten, kto ma bielmo na oku, ani chory na świerzb, ani okryty liszajami, ani ten, kto ma zgniecione jądra. 21 Żaden z potomków kapłana Aarona, mający jakąś skazę, nie będzie się zbliżał, aby złożyć spalaną ofiarę Panu. On ma skazę - nie będzie się zbliżał, aby ofiarować pokarm swego Boga. 22 Jednakże wolno mu jeść pokarm swego Boga, zarówno święty, jak i najświętszy. 23 Tylko nie będzie podchodził do zasłony i nie będzie się zbliżał do ołtarza, bo ma skazę. Nie będzie bezcześcił moich świętości, bo Ja, Pan, jestem tym, który je uświęca! "

Czego uczy nas Słowo Boże:

Pan Bóg nie lubi swoich nieudanych eksperymentów stworzenia. Jeśli człowiek nie wyszedł mu w pełni funkcjonalny, nigdy nie dostąpi Królestwa Niebieskiego.

http://www.cytatybiblijne.pl/tag/%C5%82uszczyca/

Co o tym myślicie? Jesteśmy nieudanym eksperymentem?
Bujda na resorach
a kto nas takimi stworzył Bóg czy człowiek człowiekowi wilkiem???????????????????????
żeby się odnosić do cytatów z bibli trzeba umieć je właściwie interpretować
euterpe pisze:To podaj nam jaka jest właściwa interpretacja słów Chorzy niech nie zbliżają się do kościoła.
A poszukaj sobie nie jestem teologiem ani znawcą testamentów :D
ale chodzę do kościoła nawet jak mam jedną wielką łuskę i nikt mnie jeszcze stamtąd nie pogonił :) :)
Awatar użytkownika
 antonia
gregoriustuitam pisze: ani niedorozwinięty
Nie ma się o co sprzeczać i tak niewielu dostąpi tej łaski.
A propos, czy są jakieś biblijne wytyczne normalności? xd
 euterpe
Ciężko chodzić do kościoła i udawać, że Biblia nie istnieje. Podziwiam dorosłych ludzi którzy znają Biblię i nie czują, że coś tu nie gra. Dobrze, że nie żyjemy w czasach Jezusa bo pewnie skończylibyśmy wypędzeni na pustynię albo ukamienowani.
euterpe pisze:Ciężko chodzić do kościoła i udawać, że Biblia nie istnieje. Podziwiam dorosłych ludzi którzy znają Biblię i nie czują, że coś tu nie gra. Dobrze, że nie żyjemy w czasach Jezusa bo pewnie skończylibyśmy wypędzeni na pustynię albo ukamienowani.
A kto tak udaje???????????????????????????????
wyrywając jeden cytat z bibli to jej znajomość?????????????????
że nie żyjemy w czasach Jezusa bo pewnie skończylibyśmy wypędzeni na pustynię albo ukamienowani.
Nigdzie w pismach nie znalazłam że to Jezus wypędzał ludzi takich na pustynie,czy kamieniował
Awatar użytkownika
 szater
Interpretacja Bibli zalezy od....wyznania :D kazde interpretuje po swojemu,dopasowujac co komu akurat potrzebne.Jestem akurat swiezo po dyskusji na temat jedzenia-wymienione w bibli sa konkretne zwierzeta:te co przeżuwaja i maja podzielne kobyta(krowa -ok,swinia-bee)wymienione są ptaki,ryby które mają ŁUSKE-wiec węgorze-bee,fladry -bee,wszystkie owoce morza-zakazane....i insze tego typu kwiatki....to wyczytane z biblii ważne rzeczy dla Adwentystów....ale to tak na marginesie

Stary testament jest dosc rygorystyczny,jest tam duzo przemocy i karania oko za oko ,ząb za ząb....po to Bóg wysłał swojego syna a ten zginął na krzyżu aby własnie złagodzic nieco wizerunek Boga,ukazac niejako ludzką twarz....wiec bardzo was prosze nie wyszukujcie bzdur ,które akurat nijak sie mają do Bozego podejscia do ludzi chorych....aby zrozumiec nalezy przeczytac biblię i to nie raz ale 5razy....szukanie sensacji,to nie jest merytoryczna dyskusja.... :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
euterpe pisze:Ciężko chodzić do kościoła i udawać, że Biblia nie istnieje. Podziwiam dorosłych ludzi którzy znają Biblię i nie czują, że coś tu nie gra. Dobrze, że nie żyjemy w czasach Jezusa bo pewnie skończylibyśmy wypędzeni na pustynię albo ukamienowani.
Biblia, to Słowo Boże ale spisane i przekazane nam przez człowieka, czyli naznaczone już u swojego zarania widzeniem rzeczywistość przez jej autora. Dodatkowo Słowo to nie zostało napisane w jęz. nowożytnym, czyli posiada pewne niedoskonałości związane z tłumaczeniem/mi.
"Historia, to nie jest zdarzenie/wydarzenie, historia to jest to, co "ktoś" o tym zdarzeniu napisał" cytat z pamięci :D

A Kościół? To Kościół zakłada i prowadzi, te wszystkie "przytułki", trzeba lepszej odp.- jaka jest postawa Kościoła wobec "chromych"?
aby zrozumiec nalezy przeczytac biblię i to nie raz ale 5razy..
aby zrozumieć biblie trzeba ją czytać stale nie wystarczy pięć razy to nie książka do historii a zapis wieków nie koniecznie dla nas pojętych :D