Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
Moim zdaniem o przeżyte traumy niekoniecznie świadomie
które odbijają się właśnie w ten sposób :notguilty:
np.brak akceptacji przez kogoś na kim nam zależy np.uczucie odrzucenia przez ojca matkę itp i brak świadomego pogodzenia się z tym faktem
śmierć kogoś ważnego itp.itd
czasami bolesne dla nas sprawy spychamy głęboko w podświadomość a one mają wpływ na to jacy jesteśmy
nierozwiązany konflikt rzutuje na nasze zdrowie,relacje z otoczeniem itd.
Awatar użytkownika
 szater
Według mnie kolejny artykuł z serii fantastyki :P trzeba do niego i tego typu wiadomosci podchodzic z przymruzeniem oka ;)
To ze jestesmy czescią swiata i każda sytuacja ma na człowieka-swiadomego człowieka-wpływ to chyba jasne i oczywiste.Każdy stres powoduje jakies reakcje somatyczne,psychosomatyczne natomiast przypisywanie tak ogromnej roli swiata zewnetrznego na nasze wysypy czy remisje to przesadne xd .Znam ludzi ,którzy maja zajete 80% ciała,żyją w cudownych związkach,maja dzieci,żony są spełnieni zawodowo a pomimo tego łuszczyca nie odpuszcza,nie mozna jej zaleczyc niczym.A co z dziecmi i ludzmi niepełnosprawnymi umysłowo,dla nich swiat zewnetrzny nie istnieje,nie zdaja sobie sprawy z wydarzen dziejących sie wokoło wiec i one wpływu nie moga miec...a jednak łuszczyca siedzi. :notguilty: sadze że trzeba spokojnie podchodzic do tego typu wiadomosci,kazdy z nas inny,reaguje na co innego i co innego mu pomaga.Stres związany z problemami dnia codziennego istnieje i nie da sie go uniknac....a jednak ludzie maja remisje a inni nie...ot i cała tajemnica...czyli jak zwykle nie ma żadnego pewnika xd
Kiedys ktos tez stwierdził że mój ból w kolanie to sygnał ze nie chce isc do przodu,boje sie zmian...dobrze że trafiłam na rozsądnego lekarza,kolano zoperowano...ból minął a zmiany dokonuja sie codziennie czy tego chcemy czy nie :D
Zdrówka,radosci i optymizmu :*