Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 aneczka21j
Kto zauważył zmiany, wysyp po zafarbowaniu włosów?? Czy farbowanie wpływa na zmiany, pogorszenie się łuszczycy na głowie??? Czy można farbować przy łuszczycy głowy włosy??? A jak jest z makijażem??? Ja mam na czole, brwi, uszy, owalu, szyi łuszczyce???
Awatar użytkownika
 Paweł
Każda chemia może przyczynić się do zaostrzenia objawów łuszczycy. Ale moim zdaniem w przypadku farbowania włosów to można od czasu do czasu. Przecież nie farbuje się codziennie. Chyba, że widzisz po farbowaniu zaostrzenie choroby.

Albo henną można farbować. Naturalna jest.
Awatar użytkownika
 antonia
Farbuję włosy często i już ponad 50 lat i nigdy żadna farba nie przyczyniła się do wystąpienia u mnie choćby jednej zmiany łuszczycowej na skórze głowy :D Również moja koleżanka twierdzi, że odkąd zaczęła farbować siwe odrosty, łuszczyca znikęła. :)
Awatar użytkownika
 szater
To co ja wyprawiam z włosami i ich kolorem to tylko wiedza ci co mnie osobiscie znaja xd nigdy nie miałam problemów ze skóra włosów,pojedyncze ogniska sie pojawiają,trudno zeby nie ale odkąd farbuje to nigdy nie miałam tak zaawansowanej skorupy na głowie jak za czasów niefarbowania.Pewnie każdy moze zareagowac inaczej,ja tam ani na rozjasnianie z ciemnych do platynowego blondu ani kolorystycznie nie zareagowałam negatywnie. :)
 emenam
Obecnie trendy obejmują ombre, balayage, pastelowe kolory i kolorowe refleksy. Warto jednak pamiętać o odpowiedniej pielęgnacji i dbaniu o kondycję włosów, aby cieszyć się zdrowym i modnym efektem.