- 29 lut 2012, o 13:55
Cześć. Jestem 2lata i 4 miesiące po przeszczepie szpiku kostnego. Spowodowane to było bardzo mocnym rozstrojeniem się organizmu. Zapalnikiem był mocny stan zapalny wątroby(poziom biblirubiny 34 aspat, alat 3000). Po 2ch miesiącach wątroba odpuściła i wróciła do narmy. Uszkodzenie szpiku zdjagnozowane było jako anemia aplastyczna. Ok. 5miesiecy temu pojawiła się pierwsza plamka. Na wizycie w klinice po przeszczepowej w Katowicach, lekarz skirował mnie do dermatologa. łuszczyca kropelkowa. Stosowanie maści elocom i belogent. Wszystko było pod kontrolą , ale plamek powoli przybywało. 4-ry tyg. temu złapałem infekcje zatok, gardła. Musowy antybiotyk. W ciągu 4-5 dni pokryłem się cały. Wszędzie od stóp po głowe. Antybiotyk się skończył, infekcja jeszcze jest łuszczyca nadal atakuje. Byłem u lekarza. Przepisał maści jedna dziegcie, druga to krem biały z wit. A+D. Chciała podać TREXAN ale wie czy w moim przypadku może. Wykwity wychodziły i nadal wychodzą. 20.02.12r trafiłem do szpitala. Leczenie maścią borna+hydrokortizon. Zero efektu. Dzisiaj wyszedłem na własne życzenie w stanie gorszym jak z przed tygodnia.Staram się o miejsce do kliniki z nadzieją na bardziej fachową pomoc.