Tu pytamy, polecamy i odradzamy sobie szpitale, kliniki, sanatoria oraz lekarzy.
fatalna Pani Doktor, biorąc pod uwagę jej zachowanie przy mojej pierwszej wizycie, po obejrzeniu zmian łuszczycowych (rozmawiając cały czas przez telefon) wypisała maść i emulsję ze sterydami, na których temat nieco więcej dowiedziałam sie rzecz jasna z internetu, skinęła tylko głową, że to już wszystko. Zatem dopiero po przeczytaniu wskazań do stosowania tych specyfików dowiedziałam się, że to jednak nie uczulenie a łuszczyca ;] nie muszę opowiadać z jakim odrzutem spotkałam się po miesiącu od odstawienia maści i emulsji. Aktualnie czekam na szampony i choć najmniejsze polepszenie : (
Awatar użytkownika
 Paweł
No to nie ma co pojechała pani doktor. Zero zainteresowania pacjentem + syf przepisała. Dobrze, że piszesz o niej. Niech inni się trzymają od niej z daleka w Twoim rejonie.
Uważam, że dlatego pozwalamy się tak traktować przez lekarzy,bo nie za dużo wiemy o tej naszej chorobie:ani dlaczego? ani co chemy osiągnąć? czy jakimi sposobami?
Zupełnie inaczej to wygląda, jak zaczynamy pytać: co? dlaczego to? czy może to?Na początku "wielkie gały" potem już z górki.Takie są moje doświadczenia :D
Zawsze i każdemu powtarzam nasza bronia musi byc wiedza.Idąc do lekarza sami musimy wiedziec przynajmniej jaki to rodzaj łuszczycy,jakie sa metody i sposoby leczenia,co moze nam lekarz zaproponowac i z jakim skutkiem.O metody naturalne nawet nie starajcie sie pytac ...bo skad doktorek ma wiedziec jak sam nie choruje a uczył sie o wielu chorobach to dlaczego ma pogłebiac wiedze dodatkowo o sposoby inne niż farmakologia.
Co do pani lekarz...nie osadzałabym jej po jednej opinii.Jest człowiekliem może miała gorszy dzień,zły czas.Dajmy jej szanse a nie skreslajmy na samym początku.Sami gniewamy sie na ludzi którzy oceniaja nas od razu:brudasy,zarażaja itd.nauczmy sie też tolerancji dla innych.Ja na twoim miejscu wtbrałabym sie ponownie już wyedukowana i zaczęła wizyte od wspomnienia ostatniego spotkania.Byc może wiele by sie wyjasniło.Pozdrawiam :D

Czasami i sterydy musimy przyjmowac.Jezeli chodzi o czytanie ulotek to ty też zawiniłas:jestem przekonana że i w jednym i drugim przypadku czas stosowania podany jest jako 14dni i po tym czasie powinnas udac suie do lekarza po zmiane leków a do tego czasu nalezało ....szukac nas :D
aaa a a.. madry Polak po szkodzie, wtedy bylam jeszcze bardziej zszokowana badz co badz MOJA diagnoza niz tym jak zostalam potraktowana ;] a co do owej Pani, jedyny tamże dermatolog, a przed wizyta zostalam poinstruowana w owy sposob "lepiej w ogole sie nie odzywac bo odpali ci jak nie jednemu ze to ty przychodzisz po porade a nie na pogaduszki o twoich chorobach", wybralam metode pt. "oby dostac cos co pomoze" no ale juz nie taka zielona jestem z moim problemem no i jest forum
: )