Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 catca
Dzien dobry
Mam na imie Kasia,mam 39 lat.Pierwsze objawy luszczycy pojawily sie u mnie gdy mialam niewiele ponad 20 lat.Mam zmiany na glowie,nie sa bardzo dokuczliwe tylko troche swedzi i sie sypie.
Trafilam tutaj szukajac pomocy nie dla siebie,ale dla mojej siedmioletniej corki.Nie bede sie rozpisywac,
bo zaczelo sie jak u wiekszosci chorych na luszczyce-jakies krostki,niepewnosc lekarza co do diagnozy-wiadomo u dzieci luszczyca moze dawac inne objawy.Dermatolog "przekazal" nas w rece dermatologa dzieciecego,ktory zajmuje sie glownie luszczyca u dzieci.
To by bylo chyba na tyle w kwestii przywitania.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 Yans
Witaj Kasiu... :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Czołem Kasiu,

Poszperaj na forum, poczytaj, pytaj :)
 Basieńka44
Dla ciebie proponuje przed każdym myciem głowy na godzinę lub dwie nasmarować maścią z wit A (ochronną),dobrze się zmywa za pierwszym razem a o dziecku nie piszesz ile tego ma i gdzie.
 catca
Dzien dobry wszystkim

Dzieki za mile przyjecie.
Podczytuje Was Pawle od jakiegos czasu,od kilku tyg otrzymuje od Ciebie poradnik.
Bede na pewno pytac.

Basienko

Pierwsze krostki u mojej corci pojawily sie w lutym,miala kilka niewinnie wygladajacych plamek na pleckach.Myslalam ,ze to po chlorowanej wodzie -uczyla sie plywac.Po dwoch tyg poszlam do lekarza domowego-jedna masc,druga,poprawy nie bylo wiec dostalam skierowanie do dermatologa.
Znowu jakies smarowidlo-krostek zaczelo przybywac w zastraszajacym tempie-miala je juz wszedzie,na glowce tez.
Poszlysmy do lekarza i niestety skonczylo sie na sterydzie.Krostki zniknely w ciagu kilku dni-pare dni temu pojawilo sie znowu kilka.W czwartek bylysmy na kontroli i lekarz skierowal nas do dermatologa dzieciecego.

Dzis otrzymalam telefon z kliniki,ze najwczesniej pani doktor moze nas przyjac w sierpniu-caly lipiec jest na urlopie.Poproszono mnie zebym nie stosowala zadnych lekow na wlasna reke,jedynie moge pomoc domowymi sposobami.Trafilam na fajnych ludzi-lekarz nie probowal na sile "wyleczyc"
corki,asystentka zajela sie umowieniem nas i formalnosciami zwiazanymi z przeniesieniem do innego lekarza.Poczytalam o tym co stosujecie,jak sobie pomagacie-jest jeden problem-nie mieszkam w Polsce i wiekszosc wymienionych przez Was specyfikow jest zwyczajnie tutaj niedostepna.W aptece nie ma mowy zeby cos wyprosic bez recepty.Na innym forum przeczytalam,ze niektorzy chorzy stosuja propolis.Ma silne wlasciwosci regenerujace i przeciwzapalne,mama mi juz wyslala.

Zycze Wszystkim milego popoludnia

Pozdrawiam-Kasia
 Basieńka44
Oby tylko po propolisie nie było gorzej,możesz kąpać małą w oleju winogronowym czytałam że jest świetny przy łuszczycy.Napewno ktoś ci może poradzić co stosować zanim dostaniesz się na wizytę.Powodenia.
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Kasiu :*
Podążyłabym tropem Basi, kąpiele ziołowe. Pamiętaj też , że ten propolis może uczulać, sprawdź to najpierw, zanim pójdziesz na całość.
 catca
Tonacy brzytwy sie chwyta-jak to sie mowi,sprobuje na malej powierzchni-zobaczymy.
Musze poradzic sie w aptece co moge stosowac u dziecka,poszukam tego oleju.
Dzieki za rady,poprosze o jeszcze.