Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 arika
Czytam i czytam. Widzę tu wielu młodych ludzi a ja właśnie wybieram się na upragnioną emeryturkę, ale też wróciłam z reumatologii...i rozpoznanie ŁRS choć w trakcie oznaczania anty CCP, p/boleriozie IgM i IgG.Natomiast CRP-o,16mg/dL, OB-18, RF00,
i teraz dopiero zauważono palec kiełbaskowaty,podwichnięcia grzbietowe w stawach itp mimo że odwiedzałam por już od dawnego czasu,ale bóle nieznaczne różnych stawów.ZAproponowano mi Methotrexat , ale na razie odmówiłam Poczekam na wyniki/też z płytki paznokcia/. Czytając o ŁZS dowiedziałam się że można oznaczyć antygen HLA,rezonans oceniają cy stany zapalne przyczepów ścięgnistych,scyntygrafię kości by ujawnić stany zapalne w stawach.Może ktoś da namiar na dobrego specjalistę /Poznań,Wrocław/lub wszędzie bym mogła podjąć dobrą decyzję w sprawie leczenia się.Myślę, że uda się dobrze umieścić te moje wywody by móc dalej uczestniczyć w forum POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Ariko :* Przyjmij pozdrowienia od emeryta właśnie :D

Co do Twoich zapytań - proponuję Ci kontakt z administratorem http://www.biedronkowo.info/, konkretnie z BT37.
Myślę, że znajdziesz tam pomoc w nurtujących Cię problemach. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 szater
Najlepszy oddział reumatologiczny jaki dane mi było spotkac na mojej mapie leczenia znajduje sie w Nowej Soli.Wszelkie badania jakie tylko dostepne,leczenie szpitalne około miesiąca,leczenie farmakologiczne połaczone z fizykoterapia i rehabilitacja,wspaniały personel i bardzo konkretne-młode i gniewne panie lekarki xd
 arika
szater pisze:Najlepszy oddział reumatologiczny jaki dane mi było spotkac na mojej mapie leczenia znajduje sie w Nowej Soli.Wszelkie badania jakie tylko dostepne,leczenie szpitalne około miesiąca,leczenie farmakologiczne połaczone z fizykoterapia i rehabilitacja,wspaniały personel i bardzo konkretne-młode i gniewne panie lekarki xd

Dziękuję Szater-i poproszę Cię o jakieś nazwisko ,bo w dzisiejszych czasach aby dostac się na odd.to trzeba przejść przez jakiś gabinet POZDRO-/muszę bliżej poznać zasady pisania na forum,bo niebardzo umiem się tu poruszać- nigdy dotąd nie "forowałam"!
 arika
henia pisze:Witaj Ariko :* Przyjmij pozdrowienia od emeryta właśnie :D

Co do Twoich zapytań - proponuję Ci kontakt z administratorem http://www.biedronkowo.info/, konkretnie z BT37.
Myślę, że znajdziesz tam pomoc w nurtujących Cię problemach. Pozdrawiam :)
WITAM HENIU! dziękuję za zainteresowanie.Nie bardzo jeszcze umiem się poruszać po forum.Myślę, że na biedronkowo należy się ponownie zalogować.Jeszce nie mam wiele czasu na intermet-jutro znów wyjazd na ponowne pobranie antyCCP-chyba laboratorium żle przesłało.Potem mam urwanie głowy z dokumentami emerytalnymi i wreście wyjazd na "ostatni urlop z pracy"Wracam po 10-tym września i obiecuje że będę aktywnym uczestnikiem forum.Sądzę, że wyniki dotrą i zabiorę się za intensywne leczenie.Szater poleca Nową Sól,prosiłam go o namiar a na razie zalecono mi ANAPRAN-POZDRÓWKA
Awatar użytkownika
 henia
Kontakt, który Ci polecam, to z dwóch powodów:
- BT sama jest chora na łzs, wiec - co i jak? będzie mogła udzielić podpowiedzi z ewentualnym doprecyzowaniem kierunku dalszej diagnostyki.
- z Biedronkowym towarzystwem, związana jest jedna z lekarek w sensie reumatolog, z jednego ze szpitali w Bydgoszczy. Pomaga, opiniuje, prowadzi dalej. I dlatego, to moje wskazanie w kierunku BT. Myślę, że nie popełniam gafy, jeżeli udostepnię tu jej nr. gg 10053236.

Jesteś w trakcie robienia badań, i taka konsultacja na zasadzie co jeszcze można zrobić w sensie dodiagnozować, też moim zdaniem by Ci się przydała. Ale to oczywiście tylko moje podpowiedzi w kierunku Twojej dalszej diagnostyki. Pozdrawiam i zycze powodzenia :D
 arika
henia pisze:Kontakt, który Ci polecam, to z dwóch powodów:
- BT sama jest chora na łzs, wiec - co i jak? będzie mogła udzielić podpowiedzi z ewentualnym doprecyzowaniem kierunku dalszej diagnostyki.
- z Biedronkowym towarzystwem, związana jest jedna z lekarek w sensie reumatolog, z jednego ze szpitali w Bydgoszczy. Pomaga, opiniuje, prowadzi dalej. I dlatego, to moje wskazanie w kierunku BT. Myślę, że nie popełniam gafy, jeżeli udostepnię tu jej nr. gg 10053236.

Jesteś w trakcie robienia badań, i taka konsultacja na zasadzie co jeszcze można zrobić w sensie dodiagnozować, też moim zdaniem by Ci się przydała. Ale to oczywiście tylko moje podpowiedzi w kierunku Twojej dalszej diagnostyki. Pozdrawiam i zycze powodzenia :D
Dziekuję Heniu!Może jutro wróce wcześniej z ponownego pobierania CCCP/żle pobrane/ i odbiorę wyniki tarczycy, ale będzie to chyba wieczór.Zaloguję się na biedronkach,a z gg to muszę się zapoznać, :blush: a może na Facebooku ktoś rozmawia??? PA
 lightbeam
szater pisze:zerknij tu,pani Małgosia Miakisz jest ordynatorem,można przez jej gabinet przejsc ale tez najzwyczajniej w swiecie ze skierowaniempojawiasz sie na izbie i wysyłają cie na konsultacje na oddział,tam oceniają na kiedy przyjecie:

http://www.szpital-nowasol.pl/oddzial-r ... iczny-opis
Dzień dobry,

pod kierownictwem dr Miakisz działa w Nowej Soli ośrodek badań klinicznych, w którym trwa teraz rekrutacja chorych na łuszczycowe zapalenie stawów do leczenia biologicznego. Jakby któs potrzebował dalszych informacji to można dzwonić: 881 691 717.
Pozdrawiam :)