Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Kajen
Cześć. Na imię mam Marcin.
Z łuszczyca głowy walczę już ok 4 lat. W rodzinie nie miał nikt, ani rodzice ani dziadkowie. Podejrzewam, co jest wielce prawdopodobne stres długotrwały spowodowany pracą i przełożonym. Kredyt na głowie, obawa przed utratą pracy, do tego bezrobocie (jak ci się nie podoba...)
Skończyło się na tabletkach uspokajających, których na szczęście już nie biorę. Niestety odbiło się to na moim zdrowiu w postaci plam na głowie.
Obecnie nie mam nic, smaruje głowę co drugi dzień preparatem(nie będę robił reklamy). Niestety muszę to robić, inaczej łuska zaczyna się pojawiać.
No to wstępnie na tyle jeśli chodzi o mnie :)
Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich gorąco. ;)
Cześć Kajen! Podłączę się pod Twojego posta i równiez się przywitam! Mam na imię Daniel, mam 30 lat od 5 lat zmagam się z łuszczycą. DO tej pory nie było najgorzej, ogniska chorobowe miałem tylko na głowie i w kilku miejscach na ciele. Udawało mi się je zaleczyć maściami (Dermovate, Clobex, Dermovate) do tego smarowałem skóre różnymi emolientami itp., nie było tragedii. Z początkiem tego roku jest coraz gorzej :( najpierw zaczęły mnie boleć stawy (stopy, palce) biorę leki na stawy. Jakiś tydzień temu wysypało mi praktycznie połowę ciała i głowy, dodatkowo od kilku dni łuszczyca pojawiła się na czole i pod oczami. Nie mam już pomysłu co zrobić, żeby załagodzić ten stan :)