- 24 sty 2017, o 13:19
Witam .Piszę w imieniu mojego męza.Ma 37 lat.Jakieś półtora miesiąca temu zachorował na anginę.Po leczeniu antybiotykiem tydzień po chorobie dostał jakiejś wysypki.Myśleliśmy ze to uczulenie jednak pojedyncze krostki zaczęły się ze sobą łączyć w większe ogniska.Przeważnie wysyp na brzuch,plecy,nogi.na głowie takie jasne czerwone placki.Maz umówił się do dermatologa tzn. ja go umówiłam,zdiagnozowała łuszczyce kropelkową.Przepisała takie leki :momecutan, novate, afloderm do smarowania na skorę głowy,poldermin do nawilzania ciała.Męza ze tak powiem natura nie obdarzyła włosami ,wiec goli się całkiem na łyso także nie ma problemu ze smarowaniem wszelakiej maści.
Po 3 tygodniowej kuracji zaczęło pomału schodzić ,ale mąż złapał znowu infekcje gardłową niby się wyleczył ,ale zaczęły pojawiać się ponownie pojedynczo krostki.Zalogowałam się na tym forum,bo mam nadzieje ze doradzicie i pomożecie w miarę możliwości.Wiem ze są osoby które chorują i zmagają się wiele lat z tą chorobą,a ten przypadek mojego męża wyda Wam się może błachy.Ja jednak się o niego martwię ..chyba bardziej niż on sam.Uważa ze przesadzam. Maz pracuje poza granicami Polski 12h dziennie prócz łikendow. Jest "antyforumowy".Na początku lutego będzie w domu i znów musi się udać do dermatologa, ale czy mu pomoże to nie mam pojęcia.Dzięki z góry. Pozdrawiam adka
Po 3 tygodniowej kuracji zaczęło pomału schodzić ,ale mąż złapał znowu infekcje gardłową niby się wyleczył ,ale zaczęły pojawiać się ponownie pojedynczo krostki.Zalogowałam się na tym forum,bo mam nadzieje ze doradzicie i pomożecie w miarę możliwości.Wiem ze są osoby które chorują i zmagają się wiele lat z tą chorobą,a ten przypadek mojego męża wyda Wam się może błachy.Ja jednak się o niego martwię ..chyba bardziej niż on sam.Uważa ze przesadzam. Maz pracuje poza granicami Polski 12h dziennie prócz łikendow. Jest "antyforumowy".Na początku lutego będzie w domu i znów musi się udać do dermatologa, ale czy mu pomoże to nie mam pojęcia.Dzięki z góry. Pozdrawiam adka