Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Kędzior
Witam. Mam na imię Damian. Mam 22 lata i niestety nadal nie wiem dokładnie jaką chorobę mam. Siostrzenica mojej babci ma stwierdzoną łuszczycę (czerwone plamy na ciele). Ja ze swoim bratem ciotecznym mamy stwierdzoną rybią łuskę. Z tego co mi wiadomo to te choroby nie są ze sobą powiązane. Po długiej przerwie byłem ostatnio u dermatologa. Kobieta nie wiedziała co to jest i przepisała mi to, co powiedziałem jej, że kiedyś brałem. Skończyło się tym, że dostałem końskie dawki witaminy A. W maści mocznikowej i do tego w pigułkach. Po objawach przedawkowania wszystko odstawiłem. I tak powoli szukam jakiś porad co mógłbym zrobić, żeby trochę sobie pomóc :) Pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku.
Awatar użytkownika
 antonia
Miło Cię powitać Damian :) :)

Znów potwierdza się fakt, że lekarze nie przejmują się pacjentem.
Gdy lekarz nie jest pewien choroby, powinien dążyć do zdiagnozowania kierując pacjenta na odpowiednie badania, jeśli to lekceważy podważa opinię swoją i innych lekarzy, traci się ogólnie zaufanie do służby zdrowia.
W tej sytuacji powinieneś uparcie walczyć o skierowanie na badania, potem podjąć odpowiednie leczenie. Podejrzewam, że nie będzie łatwo, ale z całego serca życzę Ci wytrwałości i uporu.