Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 ola123
Witam, mam na imię Ola, mam 22 lata. Od 4 lat choruje na łuszczycę.
Choroba pojawiła się u mnie pierwszy raz po zastosowaniu kuracji lekiem izotek ( leczy trądzik), lekarz twierdził że to normalne że skóra jest sucha i po jakimś czasie zejdą mi zmiany które pojawiły się na głowie. Okazało się inaczej i do tej pory od małej plamki zmagam się z nią na całej głowie i innych częściach ciała.
Jest mi bardzo ciężko o tym pisać, pierwszy raz mówię o tym otwarcie. Robię wszystko żeby nikt o tym nie dowiedział się i boję się że przyjdzie taki czas że będę musiała wszystkim , w pracy , rodzinie ,znajomym, powiedzieć co się dzieje z moją skórą i na co choruje.
Strużkami lecą mi łzy , nie mogę pogodzić się z tą chorobą , jestem cały czas przekonana że z nią wygram, że to jest przejściowe do uleczenia ale lekarz mi mówi że muszę nauczyć się z nią żyć .
Jak możecie napiszcie jak powiedzieliście innym o tej chorobie ? Jak to przyjeli ?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Oleńko! :)
Choroba to nie przestępstwo, nie musisz się nikomu tłumaczyć, ludziom mądrym to nie przeszkadza, głupimi się nie przejmuj. I nie płacz dziewczyno, Łuszczyca bardzo lubi łzy, im więcej ich wylejesz tym więcej plamek wyłapiesz. Masz 22 lata, ciesz się młodością i energią , endorfina jest skutecznym sprzymierzeńcem w walce z tą chorobą. Tu znajdziesz wspaniałe, mądre osoby, które już nie raz pomogły innym i Tobie również doradzą co robić.
Awatar użytkownika
 szater
Witaj Ola nigdy nie poddawaj sie na poczatku walki,sprawdz co przeciwnik ma slabego...jaki punkt i ...walcz.Przy luszczycy najgorsza jest bezsilnosc i poddanie sie....a historie? duzo podobnych opowiesci na forum...poczytaj...miłej lektury :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Oluś nie załamuj się. Z tym naprawdę można żyć. Ba! Nawet czasami uda się skutecznie zaleczyć na długi okres czasu ;)
Awatar użytkownika
 zgon1610
Witam Cię na forum.
Z łuszczycą da się normalnie żyć.
Szkoda czasu który tracisz przelewając łzy zamiast tego weź się za tę cholerę.
Jak pisze Szater znajdź coś co skutkuje i do dzieła

"Jeśli znasz wroga i znasz siebie, nie musisz obawiać się wyniku setki bitew" Sun Tzu

A w razie dołka jest forum i ludzie którzy Cię wesprą dobrym słowem czy radą