Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 szater
ano robi sie ja z takich składnikow:

4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.

PS
Acha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu. :)
 Plinka
szater pisze:ano robi sie ja z takich składnikow:
4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny
Ja dodaję jeszcze żółtko i soku z cytryny mniej wyciskam bo bardzo rzadkie wychodzi. Nakładać tak jak Szater mówi pod folię na 3 godzinki przynajmniej 2 razy w tygodniu. Oby zdziałało cuda jak u mnie :)
 typka78
Witam :)

Wracam po krotkiej przerwie .
Zalamana troche ....pełna obaw ..:(
Coreczka znow wysypana , wystarczylo ,ze odstawialm kosmetyki SVR - balsam na skore glowy . Byl super , na prawde pomagal ,ale niestety zostal wycofany , nie mam pojecia dlaczego wycofuja praparaty ktore pomagaja ????!! Jestem zla .Doszlo kilka kropek na ciele ,szyjce , kilka na nozce , obawiam sie ,ze to poczatek wysiewu .Kąpie mala w soli morskiej , emolium , codziennie smaruje emolium .Nie wiem co mialabym jeszcze zrobic ....
Dermatologa tez chyba zmienie bo ciagnie kupe kasy a rezultatow nie ma ! Ogolnie jestem zla na caly swiat !
Zarejestrowalam młoda do poradni dermatologicznej przyszpitalnej , odziwo nawet miejsce sie znalazlo ( przy pierwszym wolnym teminie na maj ) , mila pani w rejestracji umowila nas na 4 lutego .
Ogolnie to chyba chcialam sie komus wygadac, wyrzygac w siebie to wszytsko ....
Awatar użytkownika
 szater
no nam mozesz wysypac wszystko....my zrozumiemy :*
Kochanie moze nie złosc sie na lekarza bo cóż on winien...nie ma leku na łuszczyce,nie wiadomo jak to leczyc i co u kogo zadziała.Rejestracja w przychodni przyszpitalnej dobry ruch...dzieciatka leczy sie jednak troszke inaczej,sciskam serdecznie xd
 typka78
Dzięki Szater :)
Dzisiaj zajrzę na forum ktore ostatnio polecalas , musze sie skontaktowac z innymi mamusiami :)
 typka78
Stuk Puk jest tam ktoś ??? :D
Jestesmy po wizycie w nowego dermatologa w przychodni przyszpitalnej . Masakra , trzy godziny w kolejce czekalam , mialam wrazenie ,ze ludzie ktorzy przychodzili po nas wchodzili wczesniej . W koncu weszlam do srodka i zapytalam ktora jestem po siedze juz trzy godziny i dziecko ledwo wytrzymuje .
Przeprosila mnie ,ze tak dlugo siedze i od razu wziela do srodka .

Oczywiscie wywiad , co i jak ...przynajmniej pytala o rozne rzeczy, ( czy mamy zwierzeta , na co szczepiona byla , czy miala kiedys owsiki ) bo ta poprzednia chyba miala w dupie wszytsko nawet dobrze nie obejrzala glowy .

Powiedziala ,ze dosc dlugo nie ma efektu i trzeba dopomoc sterydem troszke , chciaz tydzien .
Nie wiem co myslec !!!
przepisala nam na glowe parafine ciekla wymieszana z locoidem cerco ? nie wiem czy dobrze napisalam - przez weekend
Diprosalic na noc co drugi dzien
Cerkozel dwa razy w tygodniu
Ten zestaw stosowac przez tydzien , potem tak samo ale co 4 dzien smarowanie.

na plecki dostala masc robiona z hydrocortyzonem i urea na noc na dzien jakas bez hydrcortyzonu .( tez ze sterydem )
Powiedziala ,ze ona tez jest przeciwna steryda ale trzeba ja troche wyprowdzic a jak bedzie poprawa to zaraz odstawiany i jedziemy na mascviach robionych bez sterydu ,

Do tego szampon Kerium ds

Kurde , jestem w kropce ! Co tu zrobic ! Chcialabym zeby w koncu to gowno zeszlo ,ale tyle sie naczytalam o tym sterydach ,ze nie wiem co zrobic ...??
Awatar użytkownika
 antonia
typka78 pisze:Powiedziala ,ze dosc dlugo nie ma efektu i trzeba dopomoc sterydem troszke , chciaz tydzien
przepisala nam na glowe parafine ciekla wymieszana z locoidem cerco ? nie wiem czy dobrze napisalam - przez weekend Diprosalic na noc co drugi dzien Cerkozel dwa razy w tygodniu Ten zestaw stosowac przez tydzien ,

Moim zdaniem obecne leczenie, które zaproponowała lekarka Twojemu dziecku jest najrozsądniejsze ze wszystkich. Sterydy użyte rozsądnie pomagają w zahamowaniu tworzenia się nowych zmian lub przełamaniu stagnacji, na pewno w tak krótkim czasie i na małych powierzchniach nie zaszkodzą. Zaleca się powolne wychodzenie ze sterydów
typka78 pisze: potem tak samo ale co 4 dzien smarowanie
Sterydy odstawione natychmiast powodują nawrót choroby, stąd smarowanie co 4 dzień.
Bardzo pomocnym w leczeniu są ciepłe 15 min. kąpiele przed smarowaniem, najlepiej bez użycia mydła czy płynów do kąpieli, mogą być z dodatkiem ziół (szałwia, nagietek)
Pamiętać należyo tym, że jeśli już smarujemy sterydami to bardzo cieniutko i jedynie miejsca chore, unikać smarowania skóry zdrowej.
 Basieńka44
Jako przeciwniczka sterydów całkowicie się zgadzam j.w
jeśli lekarz rozsądnie poprowadzi takie leczenie może tylko pomóc
sterydy jako wspomagacz leczenia tak............ nigdy jako leczenie podstawowe i jedyne