Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 asia220
Nazywam się Asia. Mam 36 lat i zmagam sie z luszczyca od 15go roku zycia. przez 18 lat, łuszczyca wystepowala jedynie na skorze glowy. oczywiscie czasami udawalo mi sie ja zaleczyc, natomiast jak to nazywam "kask" , to cos do czego zdazylam sie juz przyzwyczaic. przeszlam chyba wszystkie rodzaje leczenia - od sterydow, przez masci bardziej "lightowe" , naswietlania etc.....w miedzy czasie łuszczyca- choc jeszcze delikatnie- pojawila sie na wzgórku lonowym, mniej wiecej przed 3 laty na przedramieniu pod pachą i pol roku temu w dolnej parti pleców i ponizej pachy. chyba zdazylam sie juz przywczaic do tego co mam (podswiadomie liczac ze na tym sie zatrzyma), ale ...juz nie mam sily. jWidze ze z miesiąca na miesiąc jest progres. jakies 5 lat temu zaatakowała tez paznokcie - choc przez dlugi czas nie zdawalam sobie sprawy ze to luszczyca. teraz zaatakowane mam wszystkie paznokcie dloni i od zeszlego roku-ktory byl dla mnie niezmiernie stresujacy zaczela mi bardzo doskwierac. kazdy paznokiec jest przynajmniej w polowie oddzielony od skóry, choć większość w trzech/czwartch. Wiem ze moze to byc start do łuszczycowego zapalenia stawów...nie wiem juz gdzie sie leczyc, w Czestochowie- skad pochodze, nie ma dobrych specjalistow. Pierwszy raz od wszystkich lat, kiedy probuje sobie radzić z choroba - zaczynam sie czuc naprawde zmeczona i mam wrażenie że łuszczyca kompletnie wymyka mi się spod kontroli .... . Mysle ze od dobrych 5 lat nie udalo mi sie zahamować choroby nawet na chwile i od niej odpoczac. Dlatego szukam pomocy wśród Was. Zabieram się do czytania forum. Pozdrawiam Was serdecznie.
Awatar użytkownika
 szater
Witaj serdecznie na forum,czytaj i pytaj jak tylko bedziemy mogli pomóc to chetnie podpowiemy.Paznokcie to jest duży problem,z tego co sie orientuję bardzo cięzko sie je leczy,wpisz w wyszukiwarke może cos znajdziesz,co do ciała i skóry głowy to Daivobet..żel lub masc i chinska masc,o niej też jest dużo na forumku...gdyby cos to jestesmy...pytaj smiało :*