Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 oillet
Witam wszystkie "biedronki"!

Dobiegam do pięćdziesiątki, a tu nagle - rok temu objawił mi się ten potwór( na nodze). Poszłam do jednego z najlepszych specjalistów w moim dużym mieście, przepisał mi maść "Cutivate 0,05". Przez pewien czas pomagała, ale od dłuższego czasu już nie - plamy są coraz większe,rozprzestrzeniają się na drugą nogę i okropnie swędzą.
Dziś cudem dostałam się do dermatologa z NFZ- p. doktor ( bardzo miła) zapisała mi: Daivobet żel - podobno kosztuje ok.70 zł oraz,alternatywnie Elcom maść 0,1.
Co myślicie o tej kuracji?
Proszę, napiszcie do mnie - doświadczeni ludzie, bo mało wiem o tej chorobie, a muszę z nią żyć i jak każdy z nas - nie chcę błądzić!
Awatar użytkownika
 antonia
oillet pisze: Poszłam do jednego z najlepszych specjalistów w moim dużym mieście, przepisał mi maść "Cutivate 0,05". Przez pewien czas pomagała, ale od dłuższego czasu już nie - plamy są coraz większe,rozprzestrzeniają się na drugą nogę i okropnie swędzą.
No właśnie, lekarze sterydami serwują nam szybkie efekty leczenia po to by osiągnąć jak najlepsze wyniki dla siebie nie dbając o dobro pacjenta. Bardzo ciężko jest doprowadzić do remisji skórę po kuracji sterydowej i trzeba się naprawdę zastanowić czy warto ją zaczynać. Proponuję Ci poczytać najpierw sposoby leczenia bezsterydowo i opinie na ten temat, a potem zdecydować się na coś, co by Tobie najbardziej odpowiadało. Wybór masz duży a decyzja należy do Ciebie. Resztę w razie potrzeby podpowiemy.
Witam w rodzince i życzę powodzenia :* :*
Awatar użytkownika
 szater
Witam....łuszczyca to dziwna choroba i niestety nie ma na nią lekarstwa...piszesz że nie chcesz błądzic? no cóż nikt z nas nie poda ci gotowej recepty bo kazdy z nas ma swoja własną łuszczyce,to co zadziała na mnie niekoniecznie zadziała na ciebie.Choruje 48lat i nadal nie znam odpowiedzi co jest najlepsze....musisz eksperymentowac.Lekarze leczą sposobami jakich nauczono ich na studiach,bo jest to medycyna akademicka,na forach ludzie podaja swoje sposoby,jak oni sobie pomogli,poczytaj wyszukaj...moze akurat cos zadziała u ciebie.Kazda metoda jest potrzebna i zadnej nie nalezy negowac,do wszystkiego nalezy podchodzic ze zdrowym rozsądkiem....tak wiec miłej lektury xd a w razie czego watpliwosci...pytaj :) :)