Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 basałyk
Cześć!
Dostałem bonus od losu w podstawówce. Wtedy byłem tym zaaferowany i odwiedziłem kilku specjalistów + moi rodzice wydawali furę pieniędzy na różne specyfiki. Plamy pojawiały się jedynie na głowie, nie swędziały itp, więc powiedzieli że albo to łojotokowe zapalenie skóry i przejdzie, albo biada mi :/ niestety lata mijają, a ognisk przybywa.. zaobserwowałem jedną ciekawą tendencję - łuszczyca pojawia się jedynie w miejscach o podwyższonym stopniu owłosienia (okolice pasa + brzuch/klata + nawet broda), a jeśli bardzo starannie i boleśnie pozbędę się kłaków to stopniowo przechodzi. Nie próbowałem tego sposobu na głowie, bo lubię swoje włosy, ale ciekawi mnie czy jestem odosobnionym przypadkiem czy może ktoś ma podobnie?
W sumie to pogodziłem się z faktem, że będę to miał do końca życia i wyjścia z domu ograniczam do absolutnego minimum (tylko kilku moich znajomych jest wtajemniczonych, ale niestety po przeprowadzce wszyscy patrzą na mnie jak na diabła :D ), lecz może nieoceniony internet zapewni mi jakieś przydatne informacje.
Pozdrawiam i podziwiam wszystkich którzy dotrwali do końca.
Awatar użytkownika
 antonia
Cześć :D
Co to za specjaliści Cię badali diagnozując Twoją chorobę jako "albo albo", na jakiej podstawie stwierdziłeś łuszczycę? Mnie ta diagnoza nie pasuje do opisu Twoich dolegliwości:
basałyk pisze: zaobserwowałem jedną ciekawą tendencję - łuszczyca pojawia się jedynie w miejscach o podwyższonym stopniu owłosienia (okolice pasa + brzuch/klata + nawet broda), a jeśli bardzo starannie i boleśnie pozbędę się kłaków to stopniowo przechodzi
Może spróbuj udać się do przychodni dermatologicznej gdzie przeprowadzą Ci badania w celu konkretnej diagnozy i leczenia.
A propos, ja jeszcze nie dotrwałam do końca, mam nadzieję, że przede mną jeszcze trochę życia xd xd
Awatar użytkownika
 szater
oj tak ,zdecydowanie tak...pomimo ze choruje już prawie 50 lat....nadal nie twierdze ze to kres i koniec....czegokolwiek :P

Podobnie jak Antonia uwazam ze powinienes udac sie na konkretne badania i ustalic przyczyne i NAZWE choroby...objawy ,które opisujesz nie bardzo odpowiadaja ....łuszczycy. :notguilty: