Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Smutny Szymon
Dzięki poczytam o kąpielach na tym forum, ale mam takie pytanie czy jakaś dieta mnie obowiązuje ?
Awatar użytkownika
 antonia
Różnie się o tym pisze, ja nie stosuję żadnej. Próbowałam, ale bez widocznych skutków. Zalecam Ci ostrożność z dietami, młody organizm musi dostać swoje, żeby się prawidłowo rozwijać. :D
 Smutny Szymon
Dzięki

A co do kąpieli 2kg soli na jeden raz nie jest za dużo?
I jeszcze nie mam tyle soli :ill:
Awatar użytkownika
 antonia
Soli trzeba sypać dużo, nawet do 6 kg, ale nie więcej bo wtedy wysusza organizm. I jeszcze jedno: kąpiel powinna trwać od 20min do 30min. Nie wycierać ciała, można lekko wklepywać ręcznikiem.

Pewnie, nikt nie robi dużych zapasów soli, czy płatków niepotrzebnie. Teraz sobie kup i często się w tym kąp, nawet jak nie będziesz miał żadnych zmian na ciele :D
Takie kąpiele są bardzo dobre dla zdrowia :D
 Basieńka44
Smutny Szymon pisze:Dzięki

A co do kąpieli 2kg soli na jeden raz nie jest za dużo?
I jeszcze nie mam tyle soli :ill:
Ja daje torebkę soli tj.kg i 3 łyżki oleju u mnie to wystarcza czasem soli mniej
 Smutny Szymon
Jakoś godzinę temu się umyłem i dobrze się czuje.
Do wody wlałem oliwy zamiast oleju, a po wyjściu z tej kąpieli opłukać się w czystej wodzie ?
 Basieńka44
Smutny Szymon pisze:Jakoś godzinę temu się umyłem i dobrze się czuje.
Do wody wlałem oliwy zamiast oleju, a po wyjściu z tej kąpieli opłukać się w czystej wodzie ?
A po co ??????????????????
skóra po takiej kąpieli jest oczyszczona i nawilżona płukać się nie trzeba raczej wmasować resztę oleju ze skóry :D :D
oliwa może być i lepsza u mnie lepiej jednak działa olej z pestek winogron
 Smutny Szymon
Dzisiaj umyję głowę po kąpieli, bo mam tłuste włosy.

A czy macie jakieś preparaty na posmarowanie twarzy, bo mam suchą... doradźcie co kupić.
 Basieńka44
Ja polecam maść ochronną z wit A jak i krem nivea :) :)