Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 antonia
Elokom to steryd. Skóra do sterydów bardo szybko się przyzwyczaja i gdy na początku ładnie się goi, tak już po ok. tygodnia spowrotem zmiany wychodzą, a co gorsze, trudno je potem zaleczyć. Sterydy często używane i w dużych ilościach powodują również wewnętrzne wyniszczenie organizmu, zanim się ich użyje warto przczytać ulotki i opinie doświadczonych użytkowników. :)
 giana80
Antonia- dziękuję:) może ktoś mi coś poleci bez sterydów? Mam smarować elocomem codziennie przez 2 tygodnie,po czym zrobić przerwe,a na głowe po 3 dniach zrobić przerwe:/
Awatar użytkownika
 szater
Proponuje poczytac to co zostało już napisane na forum,duzo tu porad dotyczacych leczenia innymi srodkami niż Elocom na ciało i skóre.Są porady dotyczace dziegci,cygnoliny,analogów wit D3,naswietlania i wszelkiego rodzaju metod współgrających z leczeniem podstawowym.Musisz poeksperymentowac na sobie bo kazdy z nas inaczej choruje i co innego na niego działa.Poczytasz,poszukaj a w razie potrzeby podpowiemy...miłej lektury :)
 Plinka
giana80 pisze:Mam smarować elocomem codziennie przez 2 tygodnie,po czym zrobić przerwe,a na głowe po 3 dniach zrobić przerwe:/
Witaj :) jeśli zdecydujesz się na leczenie sterydem to wiedz, że po zaleczeniu zmian nie powinno się gwałtownie odstawiać sterydu ale smarować jeszcze przez jakiś czas zmniejszając stopniowo częstotliwość stosowania tzn. co drugi, trzeci dzień... i w ten sposób łagodnie wycofać się z leczenia.
 giana80
Tak :)Pamiętam że sterydu nie odstawia sie nagle bo można sobie tylko zasszkodzić:)Kiedyś brałam encorton,(nie na łuszczyce)Też miałam dawke stopniowo zmniejszaną.