Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 artek91
Witam, takie coś mam już od ładnych 2-3 lat(?) nie jestem pewien, wydaje mi się, że na początku było małe i nie zwracałem na to uwagi, dopiero niedawno mnie zainteresowało, bo zrobiło się trochę większe, poczytałem trochę w internecie, ale nie jestem pewien co to jest, planuje wybrać się niedługo do dermatologa, ale chciałbym też się od Was dowiedzieć co o tym sądzicie, mam to na obydwóch łokciach, na prawym są dwa takie miejsca, a na lewym jedno duże i trochę dalej tak mi się wydaje takie mniejsze się robi, ale nie mogę tego ująć na zdjęciu, bo nie widać dobrze, co z tym zrobić do czasu wizyty u dermatologa? pozdrawiam
Załączniki
2.jpg
prawy
2.jpg (75.5KiB)Przejrzano 1492 razy
1.jpg
lewy
1.jpg (93.06KiB)Przejrzano 1492 razy
Awatar użytkownika
 henia
artek91 pisze:Witam, takie coś mam już od ładnych 2-3 lat(?) nie jestem pewien, wydaje mi się, że na początku było małe i nie zwracałem na to uwagi, dopiero niedawno mnie zainteresowało, bo zrobiło się trochę większe, poczytałem trochę w internecie, ale nie jestem pewien co to jest[...]

Przed oczyma mam swoją historię sprzed ok. 10 lat.
[...]planuje wybrać się niedługo do dermatologa, ale chciałbym też się od Was dowiedzieć co o tym sądzicie, mam to na obydwóch łokciach, na prawym są dwa takie miejsca, a na lewym jedno duże i trochę dalej tak mi się wydaje takie mniejsze się robi, ale nie mogę tego ująć na zdjęciu, bo nie widać dobrze[...]
Tak jak poprzedniczki - to jest ł. w/g mojego oglądu i doświadczenia.
[...]co z tym zrobić do czasu wizyty u dermatologa? pozdrawiam
Bardzo dużo natłuszczać i nawilżać te miejsca. Proponuję zaopatrzyć się w balsam z wyciągiem z nagietka http://www.nokaut.pl/kosmetyki/herbamed ... 50-ml.html
tani, i doskonale się sprawdza również w likwidacji łuski.

No i czytaj o tej ł. a właściwie, metodach walki z nią.
W czasie rozmowy z doktorem, popróbuj zagadnąć go o metody naturalne. Bo to, że sterydy pójdą na pierwszy rzut, to nie mam złudzeń. Powodzenia :)
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Na moje oko to łuszczyca, wizyta u lekarza i diagnoza wskazana. Dobrze sie sprawdza w likwidacji łuski maść z witA Retimax1500 Ferminy. Trzeba te miejsca nawilżac i natłuszczać, żeby łuska nie narastała. :P
Awatar użytkownika
 Paweł
W mojej ocenie to też może być łuszczyca. Do czasu wizyty natłuszczaj to czymś. Może być np. Linomag, Lipobase.
Awatar użytkownika
 szater
stawiam na te 90% że to łuszczyca bo....moze sie okazac ze to jednak któras z przyłuszczyc....one dokładnie identyczne sa xd
 karola_k
przyłuszczyc?/ a co to jest do jasnej.... :) nigdy nie słyszałam. a moja łuszczyca wyglądała identycznie jak ta na zdjęciach..
matko. jaka ja niedouczona jestem.
 artek91
dziekuje za wypowiedzi, posmarowałem sobie tym retimaxem1500, czytałem, że te miejsca łuszczycy bolą, jak to z tym jest?, ale w moim przypadku tak nie jest, 0 bólu, nawet jak dotknę, albo docisnę. Może to jednak przyłuszczyca? czytałem, że mają wiele wspólnego, ale ostatecznie pewnie dowiem się od dermatologa. pozdrawiam
Awatar użytkownika
 henia
artek91 pisze:[...]że te miejsca łuszczycy bolą, jak to z tym jest?, ale w moim przypadku tak nie jest, 0 bólu, nawet jak dotknę, albo docisnę[...]
Moje zmiany tez nigdy nie bolały, chyba, że je przesuszyłam. Wtedy pękały, krwawiły i bolały. No i ból też zawsze, jeżeli "na siłę" próbowałam tę łuskę np. z łokci zerwać. To nasze sławne "skubanko" :crazy: