Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Pyrka85
Witam, nazywam się Patrycja, jestem z Wielkopolski. Łuszczyca zaatakowała mnie 5-6 lat temu, na początku miałam tylko małe plamki na głowie, dermatolog powiedział, że to jest tylko stan zapalny, może za dużo suszę głowę suszarką. Po 2 latach od tej diagnozy zgłosiłam się do innego lekarza, bo wysypało mi cała głowę, uszy, i brzuch. I właściwie od tego czasu żyję sobie z łuszczycą, bo walczyć już mi się nie chcę. Najbardziej dokucza mi łuszczyca na głowie. Zaczynam czytać forum, i pewnie znajdę tu mnóstwo przydatnych informacji :-) Cieszę się, że są takie miejsca, gdzie można spotkać ludzi, którzy będą rozumieli o czym mówię. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Patrycjo,
oczywiście, jest tu na forum sporo sposobów walki z łuszczycą i czasami najtrudniej jest znaleźć dla siebie ten odpowiedni. Poczytaj i wybierz sobie taki, który wydaje Ci się najlepszy dla Ciebie. W razie wątpliwości pytaj. Zawsze ktoś Ci chętnie podpowie :) :D
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Pati :) mam nadzieję, ze tu znajdziesz odpowiedzi na Swoje pytania.
Co do tego
Pyrka85 pisze:Cieszę się, że są takie miejsca, gdzie można spotkać ludzi, którzy będą rozumieli o czym mówię.
to nie jest aż tak źle. Ostatnio sama się o tym przekonałam - jest nas cos ok. 4% populacji, i w dalszej czy blizesz rodzinie, czy tylko wśród znajomych - nasze problemy są znane. Pozdrawiam :)
 cyprysik
Jestem nowa na forum.
Na łuszczycę choruję od roku.Najbardziej dokucza mi na glowie.
Przez ten okres czasu nic nie pomagało,aż do teraz.Zaczęłam używać kremu mediderm, po czym go zmywam szamponem dla dzieci - bambino, a na sam koniec przez 3 dni wkrapiałam krople dermovate 0,5 %.Już jest tydzień po kuracji i głowa czysta.Miałam naprawdę problem, ale teraz jestem zadowolona i szczęśliwa.
Awatar użytkownika
 antonia
cyprysik pisze:Miałam naprawdę problem, ale teraz jestem zadowolona i szczęśliwa.
Witaj cyprysiku,
życzę Ci byś się na zawsze pozbyła tego problemu, chociaż wiem, że po sterydach wraca wcześniej niż się go się spodziewamy. Z suszeniem włosów suszarką też nie mam problemów na skórze, chociaż robię to całe życie. Przeciwnie, dopiero wysuszone suszarką są lekkie i puszyste,jak wysychają same są przyklepane i nieładnie wyglądają. Myślę, że na to nie ma reguły. :D