Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 antonia
Bo po zjedzeniu więcej niż dwa lub po jedzeniu ich na kolację mam bóle i ucisk w okolicach wątroby przez kilka godzin. Częste jedzenie jajek powoduje u mnie takie same efekty, szkoda, bo bardzo je lubię :angry:
 Basieńka44
antonia pisze:Bo po zjedzeniu więcej niż dwa lub po jedzeniu ich na kolację mam bóle i ucisk w okolicach wątroby przez kilka godzin. Częste jedzenie jajek powoduje u mnie takie same efekty, szkoda, bo bardzo je lubię :angry:
A dlaczego nie jesz na śniadanie tylko kolacje??
na kolacje mam podobnie na śniadanie nie ma takich objawów a potrafię ich zjeść znacznie więcej jak dwa :D
Awatar użytkownika
 antonia
Nie doczytałaś Basiu, napisałam o częstym jedzeniu, tzn u mnie nie może być częściej niż raz w tygodniu, a na śniadanie niekoniecznie u mnie jajka i chlebek xd, z ilością też nie mogę przesadzić tak jak Ty :D, u mnie to nie przejdzie. :D
 Basieńka44
Był czas kiedy jadałam ich bardzo mało i rzadko teraz podczas leczenia zjadam do 5 na śniadanie :D
z tego powodu też :D
W czasie snu organizm robi swego rodzaju remanent i odkłada energię w postaci tłuszczu w odpowiednich tkankach – nadmiar w tkance tłuszczowej. Dlatego po przespanej nocy zapotrzebowanie energetyczne organizmu jest zerowe. Za to mózg zgłasza zapotrzebowanie na lecytynę, która jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania komórek nerwowych, a najwięcej jest jej w żółtkach jajek.
zawierają też dużo różnych witamin a ja zamiast brać w suplementach wolę jajeczko :P jak nie mogę smażonego jem gotowane :D
codziennie
jak skóra jest już ok jadam rzadziej :D
 Basieńka44
antonia pisze:Nie wszyscy mogą to co Ty Basieńko :D :D to trzeba wziąć pod uwagę. :) :)
A czy ja komuś każe jeść po kilka jajek dziennie :D :D
pisze co jem i co zdaje u mnie egzamin :) :)
 majgata
Kochani,
dowiedziałam się o jajkach- ok! :D

Ale czytajac inne posty zamieszczone na tym forum, nie jest w ogóle mi lepiej!
Najgorsze jest to, że trzeba tyle czasu temu leczeniu poświęcić.

Jakieś rady, od czego moge zacząć teraz zaraz?!
 majgata
Na jakim etapie leczenia jest to zdjęcie?
Szczerze w ogóle się nie znam, skóra schodzi sama z siebie od opalania... głownie prawa strona mojego ciała tak wygląda.

:(