Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 euterpe
Czy ktoś z was chodzi/chodził na siłownię? Czy przy występowaniu niewielkich zmian nie ma z tym problemu?
Awatar użytkownika
 henia
Od 6 lat siłownia nie nie nie, zawał. Poprzednio często i systematycznie. Nie zaobserwowałam jakiegoś szczególnego wpływu. Traktowałam siłownię jak każdy wysiłek fizyczny, który oprócz wpływu a "fizis" i psyche, dobrze też odkwaszał organizm :)
Awatar użytkownika
 puma
u mnie regularne bywanie na siłowni nie ma żadnego znaczenia dla zmian, niezależnie czy są duże czy małe. chyba, że chodzi czy o to czy na siłownię pozwala chodzić tzw. czynnik ludzki ;)
 euterpe
No nie pytam o wpływ na łuszczycę bo ten jest znikomy. Chodzi mi raczej o doświadczenia. Czy nie zdarzają się jakieś nieprzyjemności itd. No i ogólnie nie wiem jak to jest na siłowni i muszę wybadać teren :blush:
Awatar użytkownika
 henia
Ogólnie na siłowni jest tak, że każdy wali swoja ścieżkę(zestaw ćwiczeń zapodanych przez instruktora)i na resztę, to nie ma czasu ani chęci zerkać. Instruktora zawsze dobrego szukałam, to u mnie był priorytet.
Awatar użytkownika
 puma
na siłowni jak wszędzie można spotkać pajaca, któremu coś tam się w nas może nie spodobać. ja od lat łaże na siłownie i nigdy nie miałam problemów.
 Karolina
Właśnie zastanawiałam się nad tym tematem ostatnio.Planuję zapisać się na zumba fitness.Drażni mnie coprawda wzrok i niewiedza innych ludzi, ale niedawno doszłam do etapu, że (dosłownie mówiąc)wali mnie co kto myśli-nie podoba się to nie patrz.Mam ochotę zrobić sobie koszulkę z napisem: TO TYLKO ŁUSZCZYCA-NIE ZARAŻAM!!! i znając siebie samą tak uczynię w lecie :D
A jak z basenem-chodzicie popływać?
 euterpe
Nad basenem też zaczynam myśleć bo będę miał kartę multisport i dostęp do wszystkiego: sauna, siłownia, basen, joga... Jak będę dalej tak wyglądał to mam nadzieję, że nie bedzie problemu.
Awatar użytkownika
 puma
akurat ja nigdy nie miałam problemów ani na siłowni ani na basenie, nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi. ale mówię- jak wszędzie wszystko zależy od ludzi, jak trafisz na osła to może nie być tak fajnie. pozostaje wtedy zmienić klub, wszędzie już ich pełno :)
zaznaczam, że wypowiadam się z punktu widzenia osoby u której zmiany nie są aż tak duże i mocno widoczne ;)
 Karolina
U mnie właśnie widoczne i to baaaaaaaardzo :devil: Od pasa w dół cała się sypię-mnóstwo zmian, trochę brzuch no i ręce.