Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 bozii
Paweł, Gosiaczek macie rację, w środku, szczególnie na nodze plamy są jaśniejsze ;)
na ramieniu też mam małą zmianę i tam środek też jest jaśniejszy :)
na zdjęciu tej plamki nie widać za dobrze, ale też tam jest, nad jednym z łokci ;)

za tydzień, dwa znowu wrzuce zdjęcia do oceny ;)
 betka
Gosiu, Heniu dzięki :D :D
bo ja na całe ciało plus łepetynka stosowałam, dwa, trzy razy dziennie, a co! jak szaleć, to szaleć! :D
Awatar użytkownika
 Marzena88
Po wielogodzinnym analizowaniu wszystkich pochlebnych wypowiedzi na temat Exorexu ja również postanowiłam sprobować :D a co! Dopiero drugi dzień się smaruję ale juz jestem zachwycona komfortem stosowania. Oczekuję jeszcze na ostropleścik i uczep tak długo poszukiwany xd , czekam również na cocois... planuję smarować się nim na noc. Chyba nie zaszkodzi łączyć cocois z Exorexem... hmm? Mam pytanko co do suplementów. Zauważyłam że wielu z Was wspomaga się omega 3.6.9, czy mogłabym razem z omega brać też olej z wiesiołka- w końcu to kwas wchodzący w skład omega. Nie będzie tego wiesiołka za dużo? Jak długo można brać takie suplementy, nie zaszkodzą na dłuższy czas?
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ja stosowałam do spółki exorex i cocois.Zobacz tutaj

leczenie-tradycyjne/dziegcie-t19-60.html#p4116

Suplementy w postaci wiesiołka stosowałam jakies 3 m-c, obecnie omega 3.6.9. myśle że wystarczy tylko omega 369, co za dużo to tez nie tak zdrowo. U mnie wiesiołek leciał pierwszy miesią w dawce leczniczej czyli 3 razy dziennie po 2 kapsułki później 2 razy po 1 kapsułce. Obecnie omega 369 tylko po jednej. Każde suplementy tudziez zioła należy stosowac min 3 m-ce. ;)
Awatar użytkownika
 Marzena88
Lektura zaliczona Gosiu ;) Mam już ogólny obraz co z czym stosować i kiedy. Mam tylko pytanko co do natłuszczania. Po tym Exorexsie mam strasznie suchą skórę teraz. Mam balsam z nagietka, zawsze ładnie mi się sprawdzał. Kiedy moglabym posmarować nim zmiany- po 2, 3 godzinach po exorexsie nie zaszkodzi, nie zaburzy jego działania? Czy może tylko wieczorem po kąpieli?
Awatar użytkownika
 henia
Marzena, i exorexem i balsamem do oporu. Ile razy dasz radę czy tak jak starsza pani-przypomnę xd
2h na zmianie, jednego czy drugiego,w zupełności wystarczy. Najczęściej exorex 3x dziennie, a natłuszczanie/nawilżanie, to ile razy pamiętam :crazy: Powodzenia :)
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
To tak jak Henia mówi, bo ona wie.. ;) Do tego jeszcze stosowałam masc z witA, no i jeszcze nawilżanie jakiś balsam wskazany mocno nawilżający. Może być Garniera lub coś podobnego, Mediderm tez się sprawdza, duża puszka na długo starcza. :D :P
Awatar użytkownika
 Marzena88
Medidermu akurat również jestem zwolenniczką :D hmm piszecie że do oporu ale jak to tak na tłustą skórę ten exorex ? Może to głupie że tak pytam xd ale będzie tak samo działał? Brać prysznica kilka razy dziennie nie dam rady ;) czas na to nie pozwala.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ja myślę że to tłuste to nadmiar się wytrze w odzież :P Ja też nie kąpałam sie 3-4-5 razy dziennie. Można na nawilżoną skórę ten exorex zadac, musisz sama sobie jakiś sposób wynaleźć, inwencja twórcza ;) potrzeba matką wynalazku :geek: :* Tłustym mozna na noc, a w dzień coś nawilżające ;)
Awatar użytkownika
 henia
Też nie zmywałam/ścierałam ani exorexu ani nawilżaczy. Tylko ja już wiem, że u mnie żadne współreakcje nie zachodzą. Bozii radziłam jednak, zmywać jedno, przed nałożeniem drugiego :D
Dobrze i trzeba, to jednak wypraktykować na sobie, strzeżonego.... ;)
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19