Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ja podobnie jak basia znama takie osoby, które nie leczą sie prze internet, przykład w swojej osobie. Zawsze ufałam lekarzowi, zawsze polegałam na jego zdaniu i wiedzy ,a ze nie jestem bardzo dociekliwa i ulotki czytam pobieznie, nie widziałam w stosowaniu sterydów nic złego. :crazy: Obecnie wzięłam sprawy w swoje ręce i doczytuje tu i tam, i teraz wiem że oprócz sterydów mam inna alternatywę xd Wiem ze sterydy pomagaja i czasami są niezbędne, dlatego lekarz zawsze powinien ocenic sytuację, tylko dlaczego te sterydy przepisuje się latami.....

To jeszcze fotka na przestroge przed nierozsądnym stosowaniem sterydów, a przede wszystkim za długim, zawsze czytajmy ulotki jak jest napisane ze 2 tyg to jeżeli nie pomaga to należy z niego zrezygnować, i sięgnąć po inny lek może mniej inwazyjny a bardziej naturalny. :(

W tym miejscu juz nie ma zmian łuszczycowych tylko ciemne plamy, myślę że to są przebarwienia właśnie po sterydach, dlatego czasami pisałam o ciemnobrunatnych plackach. Może ktoś ma pomysł jak pozbyć sie tych plam ;(
Może zdjęcie nie oddaje tak dobrze ale one są szaro bure!!!! i bardzo sie odznaczają od reszty :crazy:
Załączniki
mmmmm.jpg
mmmmm.jpg (11.95KiB)Przejrzano 5040 razy
Ostatnio zmieniony 4 lut 2012, o 14:54 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Posty o przebarwieniach wydzielone do nowego wątku.
 Basieńka44
Gosiaczek ja w te miejsca wcieram cynkową żel z żywokostu wszystko co ma właściwości regenerujące też mam plamy po sterydach na łydkach
robią się jaśniejsze ale to długo trwa u mnie się to już nie rzuca tak w oczy ale ja wiem że one tam są a jak zmarznę widać je bardziej.dobrze też działają na to preparaty z kasztanowca jak żele itp.
I takież są moje doświadczenia ufałam lekarzowi że wie co robi skoro kształcił się w tym kierunku a tu mądrzejszy okazał się aptekarz :D :D :D
Mimo ze jestem dociekliwa i czytam ulotki niewiele z nich dotychczas wiedziałam dopiero osobiste doświadczenia zmieniły pogląd na wiele rzeczy.
Zresztą stan mojej skóry był w opłakanym stanie i nadzieja jednak była w lekarzu nie we własnych odczuciach.
Znam wielu młodych którzy z kompem za pan brat ale żeby poszukać wartościowych info odnośnie problemu na myśl im nie przyjdzie :D :D :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Czytałam gdzieś o pilingu z soli z cytryną. A może te plamy smarować sokiem z cytryny? :surprised: A buska maska siarkowa? :D
 Basieńka44
Ja buskiej nie sprawdzałam na sobie ogólnie produktów z siarką nie bardzo o soku z cytryny nie słyszałam próbuj i daj znać jak działa :D :D
 euterpe
Też słyszałem, że cytryna rozjaśnia skórę. Jest też seria z Ziaji Med rozjaśniająca. Niestety jeśli zmiana kolorytu jest w głębszych warstwach skóry to trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Awatar użytkownika
 Jamajka
Ja kiedyś stosowałam kosmetyk firmy Floslek - krem rozjaśniajacy przebarwienia. Był niezły, ale też nie było jakiejś rewelacji.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Znalazłam fajny artykuł o przebarwieniach skóry, okazuje się że kwas wit A działa równiez na przebarwienia, także wit C równiez ekstrakt z cytryny zielonej herbaty czy tez brzozy i wiele innych :P

http://www.doz.pl/czytelnia/a2312-Jak_p ... _na_skorze

Pawełku zrób coś z tym, może nowy temat "przebarwienia skóry jak z tym walczyć" albo coś :please:
 euterpe
Przecież każdy może założyć nowy wątek. Jest też wiele zabiegów kosmetycznych rozjaśniających ale to już koszt dosyć spory, zapewne około 400 zł. Jeśli chodzi o głębsze warstwy skóry to niestety od zewnątrz mało można zrobić. Na pewno suplementy, kąpiele i inne mogą pomóc. W ogóle ostatnio nic w tym wątku nie ma o sterydach :P

Czy trądzik posterydowy pojawia się w miejscu smarowania czy może w innych miejscach?
Awatar użytkownika
 henia
Z tego co widziałam na własne oczy w sensie u synusia, to może wywalić wszędzie. A jak jeszcze do tego nasza ł. lubi osiadać na miejscach gdzie występuje "uczulenie", to już masakreska.

U mnie sterydy "tylko" ścieńczyły naskórek. Ale też moja ł. jest na tyle łaskawa, że wszystkie miejsca gdzie zdarza mi się uszkodzić naskórek-ranki, zadrapania; pozostawia w spokoju :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Dzisiaj zrobiłam piling z soli z olejem jadalnym bo nie miałam innego do tego sok z cytryny, czynność będe powtarzać, zobacze co zrobi cytryna, żel z żywokostu muszę kupić. Zapytam w aptece co polecają na pzrebarwienia :)