Uwielbiam zwiedzac swiat,nedza i bród sa wszedzie nawet na naszych podworkach.Nie jezdze sama ale zawsze z rodzinka lub ewentualnie z moim dozywociem,organizujemy sobie czas totez ani nuda ani tesknota mnie nie zzera....a jeszcze teraz w dobie komputerów i telefonów

.Ponieważ Europe juz zwiedzilismy dosc dokładnie to przyszedł czas na dalsze wyprawy.Problemem była moja niechec i strach przed lataniem.Strach przełamałam w zeszłym roku kiedy to dzieciaki zafundowały nam wyjazd do Turcji-było bajecznie,cieplutko,slicznie,żarełko jak dla nas łuszczykow wprost wymarzone,zasolenie morza idealne,widoki niezapomniane.Bylismy w Oludeniz:
http://www.google.pl/search?q=oludeniz& ... 47&bih=771
słowami nie da sie tego opisac,nie widzialam zadnej nedzy czy głodu a wszystko co widziałam zapamietam do konca życia.Turcja to przyjazny kraj,nawet w czesci azjatyckiej,lubia polaków chociaz czasem myla nas z rosjanami.Bylismy w hotelu **** z tak zwanym All-inclusive-to sie naprawde opłaca,wszelkie jedzenie-kuchni całego swiata i ich przysmaków tureckich +lody+ciasta+piwo +lokalne alkohole sa za darmo do oporu.Trzeba wziac pod uwage ze zmiana klimatu powoduje zwiekszony apetyt.Wycieczki fakultatywne dobrze jest wykupic poza terenem hotelu,zawsze jest taniej.Pamietac trzeba o bakszyszu-datki sa konieczne....pamietaj ze w krajach typu Egipt czy Turcja płacisz przed wykonaniem usługi.Dobrze miec dolary(drobne własnie na datki) i euro,bardzo dobry przelicznik jest na Funty.W zeszłym roku bylismy z TRIADĄ-masakra! z tego co wiem już nie otrzymali specyfikacji na ten rok...zalapalam bakcyla i jedziemy w tym roku na 2 tygodnie!.Jedziemy w tym roku z TUI do HOLIDAY RESORT HOTEL (DIDIM)
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... Coast.html
Oczywiscie tez wykupilismy juz całosc+ All-inclusive-pojedziemy tam we wrzesniu( w turcji najwieksze upały sa :lipiec,sierpien,wrzesien, w zeszlym roku bylismy w czerwcu w tym roku po wszystkich zawirowaniach:maturach,slubach,weselach...pojedziemy sobie odpoczac 13.09.Naprawde warto.Kosztuje to troszke kasy ale to co wywoze jest dla mnie cenniejsze niż kasa:czysta skora,wygrzane stawy,podleczona tarczyca....wypoczynek,relax,zwiedzanie.Czas tych tanszych zakupow wczasow juz minął teraz mozecie poszukac cos przed samą koncówka sprzedazy...tzw.Last-minute naprawde za grosze mozna pojechac.W zeszłym roku ludkowie do nas dojechali za 1350 zł na tydzien.O Turcji moge godzinami

.....trzeba czegos spróbowac zeby to ocenic...jak nie latałam samolotem to tez mówilam ze nie lubie...teraz też nie lubie ale nie zamierzam rezygnowac ze zwiedzania swiata

lot trwa 2,5 h