Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 DzimBo
Witam, czy maść zakupiona z exorexem MOISTURISING CREAM można używać zamiast jej np: Cerkoderm 30?

A jeżeli smaruje się już tym exoreem prawie 2 tyg a zmiany zrobiły się mniej chropowate to ten środek działa na mnie?
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Witam DzimBo jeżeli to mniej chropowate znaczy że sie wypłaszczyły to owszem działa, rozumie że masz exorex lotion a do tego krem? :D . Krem exorex nie ma w swoim składzie dziegciu można go używać jako nawilżacza. :D
 DzimBo
Mam właśnie exorex lotion + MOISTURISING CREAM, czyli obojętnie jaki krem będę smarował po exorexie aby tylko nawilżał?
Awatar użytkownika
 henia
DzimBo pisze:Witam, czy maść zakupiona z exorexem MOISTURISING CREAM można używać zamiast jej np: Cerkoderm 30?...
MOISTURISING CREAM, to nie jest maść, to krem, którego rolą jest nawilżanie skóry po leczeniu exorexem. Ja podczas swoich terapii zrezygnowałam z niego zupełnie-ani działał jakoś specjalnie, i drogi jest. Nasze, polskimi nawilżacze/natłuszczacze sprawdzają się u mnie doskonale.

Wspomniany przez ciebie Cerkoderm 30, To mazidło na bazie mocznika i kwasu mlekowego, jeżeli nie masz uczulenia na te składniki, powinno u Ciebie zadziałać. Zwróć uwagę tyko czy nie wystąpi za duże podrażnienie skóry-i proponowany przez Ciebie krem, i exorex maja działanie keratolityczne-złuszczającę. Najlepsza metoda: to sprawdzić na małym wycinku tych naszych zmian, i będziesz miał odp. na Swoje pytanie.

Co do tego:
DzimBo pisze:....A jeżeli smaruje się już tym exoreem prawie 2 tyg a zmiany zrobiły się mniej chropowate to ten środek działa na mnie?
to tak jak Gosia: spłaszczenie zmian, to pierwszy etap leczenia. Czyli działa :D Powodzenia :)
 DzimBo
henia, dziękuje za odpowiedz.
Cerkoderm 30 już stosowałem ale przy leczeniu sterydami i jakoś dobrze się spisywał, a przy exorexie wolałem się upewnić czy ten cream nie jest jedna z kuracji leczniczej.
Awatar użytkownika
 henia
Myślę, ze przy exorexe też dobrze się spisze, jak tak. Exorex nie ma w swoim składzie salicylu, i podczas kuracji nim, zawsze występuje problem łuski, raz grubszej raz cieńszej, ale jednak. Zastosowanie tego Twojego Cerkoderm 30, powinno ten problem rozwiązać.
Jak coś, to podziel się tymi Swoimi spostrzeżeniami w jego stosowaniu. To ważne. Wczoraj właśnie o tej łusce przy exorexe, gadałyśmy z Bozii, może ten Cerkoderm 30, to jest niezłe rozwiązanie? :D
 Basieńka44
U mnie się tu(przy exorexsie) na łuskę sprawdza maść z wit A jako że salicylowo-mocznikowych nie mogę.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
A u mnie na łuske przy eksorexie sprawdza sie w zasadzie wszystko od maści z wit A po balsam nagietkowy. :D Dlatego tutaj tylko pilnuje żeby skóra byla odpowiednio nawilżona i natłuszczona ;)
 euterpe
Już się nastawiałem na zakup ale 200 zł za dziegieć to jakiś absurd :nomnom:
 Basieńka44
Może i absurd ale działanie super przynajmniej u mnie
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 19