Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Paweł
Jak dla mnie to idzie w dobrym kierunku. Zauważ, że na tych zdjęciach z dnia zerowego jest zmiana i wkoło jest też tylko leciutka - odgranicza się od zdrowej skóry. A po 6 dniach już jest wyraźnie cała zmiana widoczna. Ta lekka obwódka jest widoczna zwłaszcza przy zdjęciach nóg.
 Basieńka44
W zasadzie to u mnie jest tak samo przed exorexsem była plamka mniejsza ale grubsza a po paru dniach jest większa ale bardziej płaska i ma prześwity zdrowej skóry ja to uważam za dobry omen
na głowie nie widzę dokładnie ale wszystko bledziutkie to moim zdaniem w dobrym kierunku idzie.
A stosuje to pierwszy raz.
Do tego stosuje tylko żel z żywokostu i maść z wit A do natłuszczania czasem wew zioła do picia np.pokrzywa, szałwia,melisa
a do posiłków dodaje kurkumę,imbir lub koperek.
Poprawa jest duża choć tym razem zmian dużo nie miałam i nadzieje mam że one coraz mniejsze będą(te wysypy) a nie większe jak to wcześniej bywało.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Bozii pamietaj tylko o natłuszczaniu i nawilżaniu, skórak wygląda bardziej czerwona ale tez zgrubienia chyba mniejsze, cierpliwość i systematyczność to podstawa w leczeniu. Ja stosowałam maść z witA, balsam garniera w tamtym czasie. Sprawdza się też Mediderm fajnie nawilża skórę. :)
Awatar użytkownika
 bozii
dziękuję wam wszystkim, macie rację :) dziś widzę wyraźnie, że idzie ku dobremu :) fakt, plama jest większa, ale się spłaszczyła i widzę że już coraz bledsza się robi, co mnie niezmiernie cieszy :D
o nawilżaniu pamiętam - smaruje maścią z wit.A i balsamem normaderm, bo taki akurat mam i daje radę :)

teraz muszę się jeszcze głową zająć, tylko najpierw trzeba się łuski pozbyć - próbowałam drożdży, pomagały, ale zawsze trochę łuski zostało i nie zastosowałam exorexu... muszę wypróbować metody basienki, czyli maść z wit.A na 2 godz. przed myciem głowy ;) mam nadzieję, że to pomoże i że exorex na głowie też zadziała, tym bardziej, że głowa nigdy sterydami nie była potraktowana ;)
 betka
no to prawie końcówka :D
na ciele mam też jeszcze jakieś końcóweczki (oprócz dupska, bo tam - jak zwykle najdłużej mi się goi :blush: :devil: ), ale teraz już widać światełko w tunelu, właściwie reflektor :D
jak sądzę to jednak głównie zasługa Stelary, ale Exorex (i dobra energia Heni :D ) bardzo się przydają :*
Załączniki
zdjęcie5.JPG
zdjęcie5.JPG (102.29KiB)Przejrzano 1368 razy
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Beatko nie ważne co wazne ze podbudowuje sie wiara w siebie, i troszke odpoczniesz od maziania. Remisje są super, człowiek nad ziemią lata i wszystkim chce nieba przychylić. :D Buziaczki
Awatar użytkownika
 henia
U mnie tak to wyglądało, podczas leczenia cygusią. Jak te swoje zmiany pokazywałam weteranom, to mi w nos się śmieli ze słowami: ajajaj xd
Podleczyłam te swoje placuszki, i tu kicha. Zmiany zeszły a wlazła, chyba ł., na zdrową skórę podrażnioną, tą cygusią. Przy poprzednich kuracjach nie było tak, oj nie było :angry:
Obrazek

No to od 2 tygodni exorex w garść i dalej smarowanko. Tak to wygląda dziś :D
Obrazek
Mam nadzieję,że jeszcze tydz.- dwa, i po bombkach będzie :D Jak to człowiek całe życie musi się uczyć tej cholery :annoyed:

PS. Beti :* może tę Swoją dolną część pokaż, co tak słabo Ci się leczy xd Bo to Twoja dłoń, to jak po interwencji czarodziejskiej różdżki, wygląda :notguilty: Pięknie jest, nareszcie. Należało Ci się. Buziaki :*
Awatar użytkownika
 bozii
henia super zmiana na lepsze :)

a ja mam pytanie o exorex i solarium - czy można korzystać z solarium w czasie leczenia exorexem? oczywiście przed opalaniem zmyłabym go, ale i tak nie wiem czy można czy lepiej poczekać do zakończenia leczenia?
Awatar użytkownika
 henia
Zmian po exorexe na słoneczko nie wystawiałam. Ale po delatarze już tak. mocno pamiętam mnie wtedy przypiekło ale też ładnie podleczyło.
Leczenie dziegciami, wspomagane słoneczkiem/lampami, w medycynie nazywane jest leczeniem skojarzonym. Można próbować ale z wielką rozwagą. Buziaki :*
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 19