Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Prawie wszyscy co tutaj są, leczyli sie sterydami w większym lub mniejszym stopniu, lekarze rzadko przepisuja na początek leczenia coś innego niz sterydy. Ja sterydami maziałam sie szok cos prawie 15 lat :crazy: ;( . Leczenie po takiej kuracji jest długie i mozolne, długo nie nie ma efektów, trzeba być cierpliwym i systematcznym, popadałam w zwątpienie ale sie nie poddałam i są efekty. Zaleczyłam moja @ własnie dziegciami czyli cocois 12% dziegciu i exorex 5%. Trwało to ok 3 m-c, tak dobrego stany skóry jak obecnie nie miałam przez cały okres mojej przygody z ł. :D
Awatar użytkownika
 Marzena88
Gosiaczku nawet nie wiesz jak podniosłaś mnie na duchu tym postem :D Tyle się naczytałam o tych sterydach, że myślałam że już marne szanse dla mnie po tych dwóch latach sterydu :crazy:
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Podnoszenie na duchu to moje drugie imie :D A tak powaznie to nie ma nic gorszego jak popaść w zwątpienie i się poddać, wtedy siada nasza psychika i jesteśmy w totalnym dołku z którego trudno wyleź. :crazy:

Jak to fajnie się czyta ze ktos ma gorzej niż my :D Nie mówie o sobie xd Długi czas myślałam że tak jak ja to chyba nikt, a okazałao się że jeszcze w tak opłakanym stanie ta moja skóra nie byla :crazy:
Awatar użytkownika
 Marzena88
Dokładnie tak jak piszesz. Trzeba myśleć pozytywnie :) W końcu o wiele gorsze rzeczy ludzi spotykają... Powiedz mi jeszcze tylko co to znaczy że stosowałaś je przemiennie? W jeden dzień Exorex na drugi Cocois, czy raz to raz to w ciągu dnia? I czy Cocois można stosować na ciało, czy tylko na skórę głowy? Ja zmian na głowie praktycznie nie mam. Dwie nieszczęsne sierotki tylko :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ano bo ja sobie tak wymyśliłam, coby można 2 razy dziennie stosować. A że praca mnie ograniczała to cocoisem nie mogłam cały dzień wysmarowana latać to włączyłam do leczenie exorex, co by w pracy umazianym być. cały ciąg mojego leczenia łącznie z foto jest zapisane tutaj

leczenie-tradycyjne/dziegcie-t19-60.html#p4116

Wszystko stosowałam na ciało i na głowę, czasami tak jest że na głowę nie zadziała a na ciało tak i odwrotnie :D
Awatar użytkownika
 bozii
słuchajcie, mam pytanie
smaruję się tym exorexem już 6 dzień i... wydaje mi się, że zmiany są ciut bledsze, ale mam też wrażenie, że się powiększyły, tak jakby "rozlały"... to normalne?
zresztą oceńcie sami ;)
Załączniki
lokcieprzedipo.jpg
lokcieprzedipo.jpg (59.34KiB)Przejrzano 1380 razy
nogaprzedpo.jpg
nogaprzedpo.jpg (66.07KiB)Przejrzano 1380 razy
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, o 21:29 przez bozii, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
A może one te zmiany po prostu sie wypłaszczyły i tak to wygląda. U mnie to one po 5 dniach były mocno zaognione i swędzące, ale kazdy inaczej reaguje.
Łuszczyca zalecza się od środka do zewnątrz, duze zmiany się rozpraszają na mniejsze. :P
Może wrzuc te zdjęcia będziemy oglądać :cool:
Awatar użytkownika
 bozii
Gosiaczek68 pisze:A może one te zmiany po prostu sie wypłaszczyły i tak to wygląda. U mnie to one po 5 dniach były mocno zaognione i swędzące, ale kazdy inaczej reaguje.
Łuszczyca zalecza się od środka do zewnątrz, duze zmiany się rozpraszają na mniejsze. :P
Może wrzuc te zdjęcia będziemy oglądać :cool:
mnie też czasem swędzi, ale nie bardziej niż przed exorexem ;)
dziś np. cały dzień nic, dopiero wieczorem zaczęły mnie te łokcie tak swędzieć, że myślałam, że zwariuje, ale po jakimś czasie przeszło ;) więc ja to sobie tłumaczę: swędzi = goi się ;)
Awatar użytkownika
 henia
Bozii :* w/g mnie jest dobrze. Tak jak napisała Gosi, to się musi na początek spłaszczyć. Jeszcze troszkę czasu trzeba. Pogorszeń nie widzę, czyli nie masz uczulenia czy coś nie teges z dziegciami. Dawaj dalej. Powodzenia :)
Awatar użytkownika
 bozii
henia, dzieki :)
ja wiem, że czasu trzeba, to nie sterydy przecież ;)
no i nie poddaje się, dalej maziam tym exorexem i czekam... w końcu dopiero 6 dni minęło ;)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19