Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 jolene
przygotowywanie i spożywanie dokładnie tak samo, ja kupowałam bezpośrednio w łodzi, prosto od braci. (;

co do składu, to na moich 'receptach' od zawsze były same numery tych ziół, więc dzięki za podanie nazw, postaram się je rozszyfrować i skonsultuję to z nimi osobiście. :D
 Basieńka44
Agropyri rhizona,Angelicae radix,Fragiariae folium,Juniperi fructus,Lamii albi flosBetulae folium,Chamomillae anthodium,Cichorii herba,Meliloti herba,Polygoni avicularis herba,Rosare fructus,Sambuci nigri flos,Sambuci nigri fructus,Urticae folium,Quercus cortex,Millefolii herba,Juglandis folium,Bardanae radix,Violae tricoloris herba

zachciało mi się znaleźć co to tak z ciekawości
Kłącze perzu,korzeń arcydzięgla,liść poziomki,owoc jałowca,jasnota biała,liść brzozy,rumianek,ziele nostrzyka,ziele rdestu ptasiego,owoc róży dzikiej,kwiat i owoc bzu czarnego,owoc czarnej porzeczki,liść pokrzywy,kora dębu,ziele krwawnika,liść orzecha włoskiego,łopian większy,ziele fiołka trójbarwnego.
W wielu poradnikach zielarskich napotykam taki skład raz krótszy raz dłuższy
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Basieńka44 pisze:Agropyri rhizona,Angelicae radix,Fragiariae folium,Juniperi fructus,Lamii albi flosBetulae folium,Chamomillae anthodium,Cichorii herba,Meliloti herba,Polygoni avicularis herba,Rosare fructus,Sambuci nigri flos,Sambuci nigri fructus,Urticae folium,Quercus cortex,Millefolii herba,Juglandis folium,Bardanae radix,Violae tricoloris herba
basiu ja myślałam,że jakies boty tu sie wkradły xd xd Nie mam bladego pojęcia o ziołach, i to co piszecie to jest dla mnie czarna magia. :crazy:
 Basieńka44
Tak z ciekawości musiałam se sprawdzić polskie nazwy tych ziół wszystkie takie podobne działanie mają że aż się zainteresuje i zobaczę czym się różnią że ich tak dużo w tych mieszankach być musi :D :D :D :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Basiu powodzenia w sprawdzaniu, ja tylko pojedyńczo moge pić zioło, bo wiem co piję :D Przy jednym to mogę sie jeszcze skupic i zobaczyć jaki to ma wpływ na mój organizm, ale więcej to nie ogarniam :crazy:
 Basieńka44
Gosiaczku bo takiej ilości ziół nie da się ogarnąć ja też tylko pojedynczo bom alergik i muszę wiedzieć co źle działa na mnie a co pomaga.
Awatar użytkownika
 Marzena88
Hmm a więc wykorzystałam już trzy tubki i specjalnego efektu nie widzę i chyba sobie daruję ten balsam peruwiański. Mogę powiedzieć tylko że działa bardziej jak środek złuszczający. Łuska po nim zeszła chociaż i tak nie do końca. Przetłumaczyłam sobie również skład :D i wyszło że zawiera siarkę salicyl i olej tranowy :surprised: a więc eefekt złuszczający prawdopodobny :minishock: co do Antipsora to ładnie działa na skórę głowy xd sprawdza się super, nie przetłuszcza włosów i jest bardzo wydajny.
Awatar użytkownika
 Marzena88
stanley pisze:Witajcie-czy na glowie ktos ma ??? :please:
Stanleyu ale co ktos ma? :) Zmiany na głowie? Pewnie nie jedna osoba z tu obecnych niestety :P Ja mam tylko może 3-4 zmiany. Obecnie używam szamponu Polytar tego brązowego. Więcej poczytaj sobie może tutaj leczenie-tradycyjne/glowa-t573.html pozdrawiam ;)