Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 henia
Hmm ale w tym motylowym wywodzie, to właśnie chodzi o to, żeby suplementować się tauryną, w sensie łykać "Red bull lub burn" :) To tak w ramach podpowiedzi, z pozdrowieniami dla "starszej pani" xd xd
 tomaszn76
Morze ja cos powiem z punktu widzenia osoby ktora pila alkohol nalogowo. Jestem w AA alkohol odstawilem ponad 7 lat temu i powiem szczerze ze teraz swojego ciala nie poznaje nigdy nie mialem tak czystych nog od luszczycy wczesniej to byla jedna wielka piekaca skorupa lekarz dermatolog powiedzial mi krotko jesli dalej bede pil watroba bedzie cierpiec a co za tym idzie bedzie produkowac wiecej luszczycy.Wczesniej gdzy pilem regularnie co 2 lata meldowalem sie na dermatologi a siostry sie smialy ze jestem wieczniak z przerwami po odstawieniu alkocholu szpitala nie widzialem od 2004 roku mam na ciele o 60% mniej zmian luszczycowych. Oczywiscie w moim przypadku luszczyca nie byla powodem dla ktorego przestalem pic powodem bylo to ze siegnolem swojego dna a co za tym idzie musialem zmienic calkowicie swoje zycie i dzieki temu zyskala na tym takze moja skora.
 Aneczka84
marta_z-j pisze:
Aneczka84 pisze: dodatkowo wtedy wspomagam się solarium, po kilku seansach mam problem z głowy :)
jak często i na ile minut chodzisz (na turbo czy zwykłe?)
na solarium chodzę 1-2 razy w miesiącu do 10 min. sesja, a łążko zawsze turbo wybieram :)
Awatar użytkownika
 Karolek90
U Mnie NA SZCZĘŚCIE hihi Alkohol nie wpływa na rozwijanie się łuszczycy :D Fajki to jak "Cudzesa" dostanę to zapalę :D
Najgorzej Jest z Gardełkiem sprzyjająca pogoda dla Virusów i Angina WELCOME .... w najlepszym wypadku nic się nie zmienia ale to rzadko ... zarz nowych plamek się nasypuje i lipa :( :D
 gregoriustuitam
Jeśli o mnie chodzi to alkohol zawsze miał zły wpływ na chorobę. Często po kilku piwach na 2 dzień miałem nowe objawy na głowie i nogach. Papierosów nie palę to nie wiem. Trawka- palę sporadycznie i wg mnie jest obojętna na chorobę, nie zauważyłem negatywnych skutków. Oczywiście po ziole załącza się gastrofza, więc zmiany mogą wystąpić po dużym spożyciu cukru. Grzybki halucynki- brałem kilka razy i zdecydowanie zły wpływ na plamki. Wiadomo, że strasznie niszczy się wątroba od jakichkolwiek grzybów. Amfetamina- wziąłem 2 razy i uważam, że jest neutralna na stan choroby. Oczywiście nie jestem żadnym ćpunem, tylko szukałem jakiegokolwiek rozwiązania we wszystkim. Pewnie wielu się z was zdecydowało na różne próby przeczące logice.
 Olaf
Wiadomo że rozwiązania czasami leża tak blisko problemu ze czasami życia nie starcza żeby to dostrzec :) ja np słyszałem o takim chłopaczku który miał wrzody na żołądku i cały czas palił trawkę nie mógł jeść tylko palił i niby mu to zeszło w jakimś tam stopniu. Ale czy to prawda ? Podobno Trawka ma jakieś właściwości lecznicze, Przecież to zioło a zioła są naturalne :)
 gregoriustuitam
Jeśli miał wrzody i jeśli bardzo chciał zażywać trawy to powinien pić z niej wywary, dym z gandzi i z tytoniu zdecydowanie tylko by pogorszyły sytuacje.
Awatar użytkownika
 henia
Poproszę o opamiętanie :annoyed: To jest forum, którego celem jest wzajemna pomoc w walce z ł.