Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 bozii
ja widzę poprawę :)
ile dni dzieli to zdjęcie od pierwszego?
 betka
zaledwie trzy, ale ja z tych mało cierpliwych :D
Awatar użytkownika
 henia
Witaj mało cierpliwa :* Jest ta poprawa, jest :D Też tak u mnie się leczy w sensie od środka, postęp w leczeniu: to wypłaszczenie, i ta obrączka na zmianach coraz mniejsza.
Nie ma co sobie głowy zawracać, co tak pięknie gra. Ważne, że gra. Powodzenia :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Właśnie nie ważne co działa byle efekty były. :D U mnie własnie to sie wypłaszczało, tylko łuska narastała, która po myciu schodziła. Obecnie pod piersią też mam bledziudkie te zmiany i wyglądaja tak "zdrowo". Szkoda że nie zrobiłam zdjęcia :crazy:
 Basieńka44
Ja na łuskę na świeżo maziam żelem żywokostowym albo maścią i się nie tworzy a przed umyciem głowy natłuszczam z witaminką A.i już blade i płaskie.
Henia a może to ze szczerej ręki i tak szybko działa :D :D :D
Awatar użytkownika
 henia
Tylko się cieszyć, że ten exorex się sprawdza. A jak jeszcze do tego kółeczka dołączy Bozii, to już pełnia szczęścia, myślę :D
Osobiście, to nie wiem: czy mi ta @ zaczęła atakować skórę, w miejscach, gdzie ona trochę uszkodzona? Nigdy tak nie miałam. Teraz nie mogę doleczyć skóry, po kuracji cygusią. Zmiany jakieś dziwne, paski jakieś a nie jak dotychczas kółka :annoyed: No zobaczę, jak to dalej będzie się dziać. Na razie spox :D
Awatar użytkownika
 stasia
Powiedzcie mi dlaczego ,juz mi wszystko zeszlo a dalej mnie swedzi o co tu chodzi bo nierozumie ,myslalam ze jak zejdzie to przestanie swedziec ,poratujcie co robic z ta swedzaca @.
Awatar użytkownika
 henia
Ulgę swędzącej skórze przynosi kąpiel w letniej wodzie z dodatkiem octu winnego. Na pół wanny wody dwie szklanki octu winnego i moczyć ile się da radę.
Dobry skutek przynosi również kąpiel w letniej wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Pół wanny wody i pół szklanki sody oczyszczonej.
Leczyć skórę z łuszczycą pomagają kąpiele z dodatkiem soli morskiej. Można też zastosować sól bocheńską oraz sól gorzką. Sól zawiera minerały , które pomagają złuszczać zmiany.
Pozytywnie działają też okłady z zimnego mleka. Wystarczy namoczyć gazę mlekiem i przyłożyć do skóry. Potrzymać kilka minut i spłukać. Chyba,że ktoś ma możliwość kąpać się w wannie pełnej mleka....
http://www.forum.biedronkowo.info/viewt ... ?f=42&t=73 Powodzenia :)
Awatar użytkownika
 stasia
Chyba by mi sie przydala taka kapiel w mleku bo na oklady to za duzy obszar a w soli sie mocze z morza martwego i to nie bardzo pomaga a octu nie mam ani sody musze sobie kupic , dzieki
 Basieńka44
próbowałaś sól+olej ??????
muszę powiedzieć że po dwóch kąpielach widzę różnice skóra nie swędzi łuska mniej narasta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19