Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 marta_z-j
ma znaczenie czy Linomag maść czy krem? ja kupiłam maść a teraz zobaczyłam na necie że jest też krem...

można moczyć tyłek w Soli bocheńskiej, leczniczej, jodowo-bromowej? przeczytałam że kąpiele są zalecane przy łuszczycy, ale i w ginekologii :D to może dobrze będzie posiedzieć tyłkiem w misce?
Awatar użytkownika
 henia
Tak, clotrimazolum sprawdza się też przy leczeniu ł.. Często ł. prowokuje zmiany grzybicze. U mnie jeszcze pimafucort.
 Basieńka44
Bez kontaktu z lekarzem tak
ale z farmaceutą to chyba niemożliwe :D :D :D
jest bez recepty.
 Smutasek
Witajcie
Ja własnie najbardziej zaatakowane mam miejsca intymne. Swędzi mnie okrutnie, pojawiły sie też spore plamy w pachwinach. Tak boli, że nawet bielizna mi przeszkadza.
Czytałam wasze wypowiedzi i zaraz wybieram się do apteki po jakieś maści delikatne.
Lekarz przepisał mi Dermovate ale nic nie pomaga.
Jakby ktoś miał podobne doświadczenia to bardzo proszę o radę, będę wdzięczna
Awatar użytkownika
 szater
Witam zerknij moze tu:
http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... =0&start=0
i przeszukaj ten katalog:
KATALOG - SFERY INTYMNE

Pachwiny Co Robic, Pomocy !!!!!!!!
Sutki ... bolesna sprawa
Miejsca Intymne, Jak leczyć ...
Miejsca Intymne (tylko Dla Panow), tam tez wlazla ta cholera!!!
Tylko Kobietki !!!, SFERY INTYMNE
Porada, prośba o poradę doświadczonych
Czy to luszczyca?
łuszczyca
Pomóżcie, Łuszczyca lub coś w tym stylu na jądrach
Pośladki, PLEASE
;-(, miejsce intymne...
Awatar użytkownika
 marta_z-j
Smutasek pisze:Witajcie
Ja własnie najbardziej zaatakowane mam miejsca intymne. Swędzi mnie okrutnie, pojawiły sie też spore plamy w pachwinach. Tak boli, że nawet bielizna mi przeszkadza.
Czytałam wasze wypowiedzi i zaraz wybieram się do apteki po jakieś maści delikatne.
Lekarz przepisał mi Dermovate ale nic nie pomaga.
Jakby ktoś miał podobne doświadczenia to bardzo proszę o radę, będę wdzięczna
dodatkowo podmywaj się np naparem z kory dębu + skrzyp + dziurawiec + jałowiec (jedna z dziewczyn poleciła mi do okładów na twarz a że miejsca intymne też delikatne to zastosowałam) i już po 1 razie odczułam ciut ulgi, ale jak wszystko trzeba regularnie (i dermatolog kazała mi się smarować 1 dzień pimafucortem (delikatniusi steryd), 2 dzień Tridermem (troszkę silniejszy steryd), 3-7 dzień bepantenem lub alantanem) i tak w kółko (nie jest idealnie ale lżej no i od tygodnia dopiero tak stosuję), a z dermovate ostrożnie bo to silny steryd (po kilku miesiącach regularnego stosowania zaczęły mi włosy z głowy wypadać to strach pomyśleć co może zrobić w takim delikatnym miejscu intymnym - ale może popróbuj tak jak ja z przerwami - 2 dni steryd potem kilka dni delikatne coś)

dodam że bez sterydów jak zaczęłam stosować same delikatne rzeczy zrobiło mi się bardzo bolące pęknięcie na pachwinie i w rowku i nie dało się wytrzymać