Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 Seba2801
Hey Sirmcfly,
kiedy ja przechodziłem badania na wojskowej komisji lekarskiej, miałem widoczne zmiany łuszczycowe na łydkach i udach (zmiany rzucały się od razu w oczy, gdyż jak sam wiesz wchodzi się w samych slipkach :D ) - dostałem kategorie A. Pracuje zawodowo już 4 rok i badania okresowe przechodzę bez problemu (dermatolog tez jest wymagany). Mimo to nie spotkałem się z jakimkolwiek przypadkiem zwolnienia w związku z tą chorobą. I jeszcze jedna informacja, osób chorych na łuszczycę jest wbrew pozorom sporo w wojsku, a wszystko to stres. Więc wcale nie rezygnuj z marzeń.
 solej89
Witam!! Dziękuje bardzo za zainteresowanie moją sprawą już teraz wiem na 100 % że mam łuszczyce ale nie ma co się załamywać najbliższą komisje mam za niecałe 3 lata wiec zobaczymy jak to wszystko się potoczy co prawda trochę się obawiam że mogą mnie zwolnić z pracy z tego powodu ale narazie nikomu się nie chwale tym że mam łuszczyce tym bardziej że to pierwsze zmiany nie jest ich dużo i już po kilku dniach kuracji smarowania rano i wieczorem zmiany zanikają :) :D Moja Pani dermatolog powiedziała że łuszczyca w żaden sposób nie bedzie mi przeszkadzać w kucharzeniu dopóki nie będę miał zmian na dłoniach lub paznokciach a jeśli chodzi o komisję to powiedziała że może napisać nawet zaświadczenie że ta choroba nie przeszkadza mi w wykonywaniu zawodu :D wspomnę tylko że na okręcie którym jestem nie pływamy zbyt wiele przeważnie stoimy w porcie a nawet jeśli są jakieś rejsy to tydzień góra dwa :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 szater
Łuszczyca w zaden sposob nie spowoduje twojego zwolnienia z pracy(jeżeli masz umowe o prace,nie wiem jak jest teraz z kontraktami podoficerskimi,jezeli chodzi o oficerskie mam wieksza wiedze)Zapewne ,gdy bedzie taka potrzeba zaoferuja ci zmiane stanowiska.Proponuje spokojnie sie zorientowac i "zasiegnac" konkretne info np. w kapitanacie.