Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Nina
Jestem młodą osobą i nie martwię się co będzie w przyszłości , jak na razie chcę być w miarę czysta a na starość niech się sypie i tak wtedy nikt na mnie nie będzie patrzył:) Pozdrawiam
 Basieńka44
A to życzę powodzenia :D :D :D
Może poczytaj historie bardzo młodych osób co z ich skórą zrobiły sterydy,jest ich tu pełno.
Awatar użytkownika
 szater
Zgadzam sie całkowicie z Basia...kochana "starosc nie radosc Młodosc nie wiecznosc..."po wieku młodzienczym najkrótszym okresie zycia nastepuje okres dojrzałosci i starosci...zycze naprawde szczescia i wiecej rozsadku oby twoj szalony wiek młodzienczy nie zrujnował dalszego zycia....acha i jeszcze jedno ...to własnie w tych pózniejszych okresach zycia człowiekowi najbardziej potrzebne jest zyczliwe spojrzenie innego człowieka...bo młodosc sama w sobie jest piekna ...nawet z kropokami... :notguilty:
 Nina
Może i tak ,macie rację,każdy ją ma,każdy ma swoją. Prowadzi mnie najlepszy specjalista w moim rejonie i jestem jej bardzo wdzięczna.Wie dokładnie jak dostosować maści do mojej choroby.Mam brata który też choruję od kilkunastu lat na tą chorobę i stosuje tylko elocom i bardzo się cieszy gdy kilka miesięcy w roku jest czysty.Wiadomo że w naszym przypadku raz jest dobrze raz źle.Moja odmiana akurat jest na tyle dobra że po miesięcznej kuracji będę czysta na kilka ładnych kolejnych miesięcy.Wysyp mam tylko wtedy gdy przechodzę załamanie nerwowe i mam sporo problemów i stresu a teraz właśnie mam ten moment.Mam nadzieję że moje problemy życiowe niedługo minął a wraz z nimi łuszczyca się uspokoi.
Awatar użytkownika
 puma
nina może to mało świąteczne co teraz napiszę ale jak już będziesz stara i zasypana to przywitasz się na tym forum po raz kolejny z nami, jeszcze starszymi, i tylko z tymi, którzy tego oczywiście dożyją.
a tak poważnie to ja nie stosuję stetydów od wielu lat i mam remisje kilkuletnie, czego na sterydach za chiny nie mogłam osiągnąć. więc nie doradzaj lepiej stosowania dermovate lub podobnego cudu jako sposobu na kilkumiesięczną remisję bo dla mnie wybór jest oczywisty. cieszę się, że twojemu bratu sterydy pomagają ale to, że leczy się nimi od lat i nie miał nawet rocznej remisji o czymś chyba świadczy :geek:
wesołych świąt !
 swiecki45
Jeszcze ja dodam że pierwszy raz po 2 tygodniach stosowania na głowie sterydu myślałem że problem mam z głowy.Wrócił po 3 tygodniach i już trzy tygodnie używania sterydu nie do końca zmiany zaleczyły.Trzeci raz po dwudziestu kilku dniach przerwałem kurację gdyż trwała zbyt długo a efekty były jeszcze mizerniejsze.Po tym wysyp dostałem największy jaki kiedykolwiek miałem...
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Ja nigdy nie miałam kokretnej remisii po dermovate :crazy: a u żywałam naprawde dłuuuuuuuugo. A remisje uzyskałam po cocoisie. Sterydy niestety maja to do tego że remisje są krótkie a wysyp po nich wiekszy, a później to juz sie nie zauważa tych remisji bo sa takie krótkie, że wcale ich nie ma. ;( Rozwaga i jeszcze raz rozwaga, i próbować zwalczyć @ naturalniejszymi środkami
 Nina
Po pierwsze nie doradzam Puma nikomu tego co ja stosuję.Po drugie wymieniamy się swoimi doświadczeniami tak? chyba o to tu chodzi.A po trzecie każdy z nas wie co jest dla niego najlepsze.I inaczej leczy się każdy rodzaj łuszczycy.Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.
 Basieńka44
A i owszem inaczej się leczy różne rodzaje łuszczycy ale zazwyczaj tym samym
Wymieniamy się tutaj doświadczeniami dlatego ostrzegamy przed sterydami są tu osoby co chorują bardzo długo ale i są tacy co dopiero tutaj trafili i nie radzą sobie z wysypami po sterydowymi,a czytając o cudownym elocomie czy clobedermie które pomagają w parę dni mogą się na nie pokusić
tylko za rok dwa nie dadzą rady zaleczyć nawet na jeden dzień,mimo młodego wieku i niebrzydkiej urody :) :) :)
Też stosowałam te sterydy co ty nieświadomie i mając tyle lat wyglądałam jak potwór myślisz że wiek czterdzieści parę lat to już można być brzydkim???????????????????????????????????????i odrażać wyglądem przecież to najpiękniejsze lata,kiedy chce się żyć i cieszyć życiem
Ja miałam remisje już dwa razy....... raz po cynku drugi po wyciągu z kasztana jak widzisz można uzyskać remisje bez sterydów i nie parę miesięcy a rok a wysyp po naturalnych metodach jest coraz słabszy nie silniejszy jak po sterydach a i skóra pięknie nawilżona i gładka nie cienka jak pergamin(po sterydach)
Ale życzę powodzenia tobie w leczeniu.
Awatar użytkownika
 puma
basieńka w naszym wieku to już tylko do trumny czas się kłaść ;) a jak trumnę się zamknie to po co nam gładka skóra? xd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7