Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 marta_z-j
dlatego zanim coś ogoliłam czekałam aż choć trochę ogaśnie :) właśnie takiego "zacinania" zmian się bałam :)
ale dobrze że golenie samo w sobie nie szkodzi zwłaszcza że wtedy szybciej widzę że coś się znów zaczyna :)
Awatar użytkownika
 Seba2801
Jeśli o mnie chodzi, to tylko naturalne metody stosuję na te miejsca. Jednym ze sposobów są ciepłe okłady z rumianku. Rumianek zaparzamy (osobiście używałem torebek ekspresowych) następnie puki napar jest dość ciepły maczamy gazę (złożoną na kilka warstw aby wchłonęła jak najwięcej płynu) i nakładamy na miejsca pokryte zmianami. Bardzo przyjemne ciepełko czuć xd Najlepiej jest wykonywać ten zabieg wieczorkiem zanim idziemy spać :) łózko rozebrać jak do snu, położyć ręcznik pod pupę, żeby prześcieradła nie zamoczyć i leżymy sobie tak z pół godzinki na pleckach oglądając TV :) U mnie po 3 dniach już zmiany zbladły, a po tygodniu i 2 dniach śladu nie widać. Napar mocny robiłem tak ze 4 torebki na pól miseczki wody. Jeśli chodzi o włosy to bardzo krótko strzygłem :D można by rzec "łysek z pokładu idy" ;) Teraz tylko maść z wit A stosuje i masło do ciała kakaowe z ziaji. Bardzo dobrze się wchłania i poprawia koloryt skóry.