Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 Juliette
Witam wszystkich! :)

Na łuszczycę choruję od ośmiu lat. Na początku było mi ciężko tym bardziej, że w mojej rodzinie nikt jej nie miał, ale teraz nie przejmuję się tym zbytnio. Czasami jest, a czasami znika.

Moje plamki smaruję zazwyczaj maścią Dermovate. Kilka dni i nie ma po nich śladu.
Czy wiecie coś o tabletkach Oxsoralen?

Z góry dziękuję :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Witam na forum,

Cóż... Dermovate to jeden z najsilniejszych dostępnych sterydów, więc nic dziwnego, że pomaga szybko. Tylko pytanie czy po odstawieniu łuszczyca wraca? Zapewne tak. A nie chcesz przecież tego.

Z kolei Oxsoralen jest lekiem uwrażliwiającym ciało na promienie UV. Stosowane są przy naświetleniach UVA.
Awatar użytkownika
 szater
witaj na forum....znamy troszke róznych leków,masci,smarowideł,tabletek ,ziół i inszych specyfików do leczenia naszej panny ł...zapoznaj sie z tym co tu powypisywali ci co sie z ł we włosach męczą moze znajdziesz cos dla siebie....sterydy to nie jest najlepsze wyjscie :D
Awatar użytkownika
 Karolek90
Witaj na Forum :P

A Szater to taka nasza ZIELARKA :P na miotle jak widać po avatarku :P
nie stosuj sterydów :( ani Lorindenu w Okluzji czy bez ani Dermovate )
teraz szybko znika ale pojawiać się zacznie więcej i więcej :/
Mi dermatolog spierdzielił sprawę Lorindenem w Okluzji ... (czyli owijałem się folią..
Teraz wszędzie mam panią Ł.. i dosłownie i w przenośni heheeh :D
Awatar użytkownika
 zgon1610
Witaj na forum.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
To ja tez witam :D
Awatar użytkownika
 marta_z-j
i ja ciebie witam :)