Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 puma
karolek niewiem ;) ale piszą tam, że na dłonie pomaga to czemu nie? mi nic nie wyłazi na dłoniach to nie bardzo wiem, ale pewnie można na nie stosować to samo co na resztę ciała.
 betka
na dłonie polecam ziółka - pokrzywa, liscie orzecha włoskiego, liście brzozy, ugotować, dodać siemię lniane i platki owsiane, wymoczyć przy Tańcu z gwiazdami ;) i posmarować ;) , to już kto jak chce, jakich tam maści używa - może być dziegieć, może być i cygnolinka...
Awatar użytkownika
 Karolek90
no newiem czy cygnolinka to nie bylby lekki Hardcore na dłonie ;p
 betka
eee tam... daje się na... d... plecy, można i na dłonie jakieś niewielkie stężonko ;) ;) w sensie na wierzch, nie na spód, bo tam to za dużo zagięć, poparzenie gwarantowane :(
Awatar użytkownika
 henia
Bardzo dobre opinie o Sorelu Plus na te łapki, czytałam. No i ten Daivonex nieźle chyba sobie na nich radzi. Ale to tylko teoria, z mojej strony :)
Awatar użytkownika
 szater
cygnolinka i owszem dobra ale plamy zostaja wiadomo jakie,łatwiej zaleczyc Sorel Plus tylko uwazajcie na dłoniach skóra cieniutka trzeba dobrze natłuscic zanim sie sorel połozy!bo popeka i....wtedy bolaco jest...proponuje tez mój stały zestaw do dłoni:gałezie brzozy z listkami,skrzyp,pokrzywa,szałwia lub rumianek,siemie mozna dodac i płatki owsiane-30min gotowac ,odcedzic i moczyc łapki kilka razy dziennie :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Jak to jest z sorelem plus jak go stosować, on w sobie już tłusty? Ja na dłoniach chyba nie mam ł piszę chyba bo czasami na wewnętrznej stronie rąk i pod stopami robią mi się takie pęcherzyki bez płynu to pęka i schodzi skóra ale nie swędzi i nie czerwieni się, na dłoniach lepiej ale gorzej na stopach, w zasadzie nie jest uciążliwe tylko bardziej estetycznie. Moja pani doktor powiedziała że to łuszczycowe ale nic nie doradziła co stosować. stopy muszę traktować pumeksem, a póżnie jakiś krem do stóp. Zimą jest dobrze bo skarpetki i ciepło w stopy ale latem to czasami strach wyskoczyć w sandałach. Na paznokciach też ł, to wiem na pewno bo kiedyś robiłam badanie na grzyba, paznokcie na paluchach grube na 3mm to może na tych stopach jednak też łuszczyca i może trzeba czymś to leczyć, tylko nie wiem czym?
Awatar użytkownika
 puma
co do stóp to nie wiem co to jest, ale jeśli chodz o paznokcie to cie nie pocieszę: tego nie da się zlikwidować :( mam takie pazury od lat, nic na nie nie podziałało, nie zmieniły się nawet o ułamek %, niestety.
Awatar użytkownika
 Karolek90
A ja w glebokim poważaniu jak wygaldaja stopu czy paznokcie;p tzn pielegnuje ale i staram sie zeby to jakos ogarnac no ale co zrobic jak Paznokcie same z siebie schodza w zasadzie to sie łuszcza i w ich miejsce następne wcale lepiej niewyglądające wracają ;P:D
mi o spodnia strone chodzi dłoni na wierch zawsze cygnolinka zmywanie natłuszczanie ;p a plamki co zostaja .... TOP Model nie będę wszyscy nie musza miec skóry jak pupcia niemowlaka ;p
Szater patrze n twoje składniki i na twój Avatar to chyba jakichś żanich udek brakuje albo mysich ogonów heh czy uszu nietoperków :D
Ale spróbuję tą pierwotną wersje :D
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Do paznokci się przyzwyczaiłam trzeba tylko odpowiednio przyciąć i przypiłować (czasami chcę użyć szlifierki mojego mężą ma taką małą zakupioną w LIDLU) i lakier żeby odwrócić uwagę od moich szponów. Gorzej ze skórą na piętach, pewno zastosuję kąpiele ziołowe o których tu dużo sie pisze, tyko trochę póżniej bo teraz moje myśli sie skupiły na leczeniu skóry i brak czasu już na inne zabiegi bo chyba bym musiałą zamieszkać w łazience xd , i bym musiała się zwolnić z pracy.