Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Rafaello
Firma BIOARP informuje , że z dniem 1 sierpnia 2011 roku postanowiła zmienić nazwę kremu ochronno – regeneracyjnego BIOCARTALEN na BIOARPIL .
No to okazuje się, dlaczego jest nowa cena (Niby promocyjna na wakacje)
Zmiana ta wynika z przekonania iż produkt przez nas produkowany wyróżnia się wysoką jakością i skutecznością i w żaden sposób nie powinien być kojarzony z produktami innych firm.
Czyli z Kartalinem, który dla mnie jest rewelacyjny w porównaniu z Biocartalenem lub teraz Bioarpilem.
I nie zmieniają składu produktu co dwa tygodnie.
Mimo, że jego idea oparta jest na starych rosyjskich recepturach jest to produkt w 100% polski. Parametry preparatu takie jak: skład, jakość, właściwości pielęgnacyjne oraz jego bezpieczeństwo w żaden sposób nie uległy zmianie. Zmianie uległa natomiast poza nazwą gramatura i cena. Mamy nadzieję, że wprowadzone zmiany uczynią nasz produkt bardziej dostępnym dla osób z łuszczycą, atopowym zapaleniem skóry i egzemami.
Polski, zawsze Polak potrafi spie..... aby tylko przynieść korzyść dla siebie.
Ostatnio zmieniony 4 sie 2011, o 11:37 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Post wydzieliłem do nowego tematu. Niech już Bioarpil będzie odrębnym jednak wątkiem.
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja po testach na sobie wiem, że ten preparat działa. Tylko, że wolno no i trzeba go długo trzymać w ciągu dnia na sobie.

Aha... cena jest teraz niższa i w pojemniku jest nieco więcej tego środka - takie dostałem informacje.
 Rafaello
Paweł pisze:Aha... cena jest teraz niższa i w pojemniku jest nieco więcej tego środka - takie dostałem informacje.
Ah, ta komercja. Nawet admina zbajerują.
Stara cena - 89 zł Stara gramatura – 150
Nowa cena - 75 zł Nowa gramatura - 140
Awatar użytkownika
 Paweł
Fragment wiadomości od właściciela Bioarp. Myślę, że kwestię gramatury powinien rozwiać:
Poprzednie opakowanie to było 150 ml co odpowiadało ok 130 g. Nie było to zbyt precyzyjne. W tej chwili maszyny pakujące ustawione są na wagę a nie na pojemność i jest to dokładnie 140 gram.
Awatar użytkownika
 szater
...po raz kolejny okazuje sie ze LEPSZE jest wrogiem DOBREGO :devil:
 BIOARP
Witam

zdaję sobie sprawę z tego, że cokolwiek bym nie napisał nie przekonam sceptyków. Ale spróbuję. Po trzech latach zajmowania się sprzedażą dermokosmetyków mam już pewną wiedzę na temat reakcji moich klientów na to co oferuję. Zadowoleni z działania sprzedawanych przez firmę BIOARP dermokosmetyków nie czują się w obowiązku ogłaszać tego faktu całemu światu. Oni swoją radość zachowują dla siebie. Nieliczni niezadowoleni ogłaszają to całemu światu. I to jest według mnie normalne. W związku z tym pragnę wyjaśnić pewne kwestie:

1. Bioarpil - nowa nazwa, bo nazwa Biocartalen była zbyt podobna do Kartalinu. Teraz jest
jasne Kto jest Kto. Nie mamy żadnych kompleksów wobec rosyjskiego produktu
i podjęliśmy decyzje o zmianie chociaż ze względów marketingowych nie jest to
korzystne. Ale to nie jest dla nas najważniejsze.

2. Nowa cena i waga - bo przeszliśmy już pierwszy etap wdrażania produkcji i możemy
zaproponować stabilną jakość, nowe opakowanie, cenę i wagę. I to już się
nie zmieni.
3. Skład jest stabilny - tylko nazewnictwo składników (INCI) na opakowaniu zostało
dostosowane do wymogów UE.
4. Działanie - BIOARPIL skutecznie łagodzi zmiany łuszczycowe. Problemem jest
przyzwyczajanie się skóry. Z czasem skóra może nie reagować lub reagować
wolniej i wtedy trzeba więcej cierpliwości lub należy zmienić preparat na inny.
Niestety nie wynaleziono jeszcze uniwersalnego panaceum na łuszczycę,
które pomagało by wszystkim. Każdy przypadek jest inny. Jedno wiem na
pewno, że BIOARPIL skutecznie łagodzi objawy łuszczycy i regeneruje skórę
nie szkodząc jej tak jak sterydy. Ale należy pamiętać że wszystkie preparaty
naturalne działają wolniej a ich stosowanie wymaga dużo cierpliwości. Nasz
krem przeszedł wszystkie badania dermatologiczne i uzyskał dobre oceny
skuteczności. Wnioski z badań na naszej stronie
http://www.bioarp.pl/_var/files/1-Spraw ... nioski.pdf
5. Dlaczego nie Kartalin ? - z producentem Kartalina zakończyliśmy współpracę gdyż nie
chciał przedstawić dokumentów niezbędnych do przedłużenia
rejestracji w Unii Europejskiej. Ludzkie zdrowie jest dla nas
najważniejsze. Mając wątpliwości co do uczciwości Rosjan,
zakończyliśmy współpracę.
Rosjanie po zmianie składu (konieczność dostosowania się do przepisów UE) są po rejestracji swojego produktu. Jakie są obiektywne oceny skuteczności tego preparatu można przeczytać na czeskiej stronie http://www.kartalin.cz/downloads/protokol.pdf. Widać z nich, że nie jest to preparat, który pomaga zawsze i wszystkim. Można wręcz uznać, że jego skuteczność nie do końca odpowiada oczekiwaniom i reklamie. Podobnie to wygląda na rosyjskim forum osób chorych na łuszczycę http://www.forum-psor.ru/index.php?show ... &start=740. Czy ten preparat jest wart 120 zł za 100 ml plus koszty przesyłki, każdy może ocenić to sam.

Podsumowanie: Wprowadziliśmy BIOARPIL na polski rynek po długich konsultacjach z naszymi partnerami rosyjskimi do których mamy zaufanie. BIOARPIL jest udoskonaloną wersją rosyjskich preparatów opartych na specjalnych olejach niewykorzystywanych do tej pory poza Rosją do produkcji preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry problematycznej. Powierzyliśmy wdrożenie i produkcję jednemu z najlepszych laboratoriów kosmetycznych w Polsce.
Uczciwie informujemy o wszystkich faktach i ewentualnych zmianach. Cóż więcej możemy zrobić ?
Możemy. Niebawem przedstawimy Państwu efekty działania BIOARPIL -u u naszych klientów, którzy na naszą prośbę prześlą zdjęcia i udostępnia kontakt do siebie.

pozdrawiam

Zbigniew Jarosz
BIOARP
Awatar użytkownika
 szater
bardzo jasne,rzeczowe i merytoryczne wytłumaczenie...jak dla mnie wystarczy...dziekuje za rzetelną informacje.Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
 henia
BIOARP pisze:Witam

zdaję sobie sprawę z tego, że cokolwiek bym nie napisał nie przekonam sceptyków. Ale spróbuję. Po trzech latach zajmowania się sprzedażą dermokosmetyków mam już pewną wiedzę na temat reakcji moich klientów na to co oferuję. Zadowoleni z działania sprzedawanych przez firmę BIOARP dermokosmetyków nie czują się w obowiązku ogłaszać tego faktu całemu światu. Oni swoją radość zachowują dla siebie. Nieliczni niezadowoleni ogłaszają to całemu światu. I to jest według mnie normalne. W związku z tym pragnę wyjaśnić pewne kwestie:

1. Bioarpil - nowa nazwa, bo nazwa Biocartalen była zbyt podobna do Kartalinu. Teraz jest
jasne Kto jest Kto. Nie mamy żadnych kompleksów wobec rosyjskiego produktu
i podjęliśmy decyzje o zmianie chociaż ze względów marketingowych nie jest to
korzystne. Ale to nie jest dla nas najważniejsze.

2. Nowa cena i waga - bo przeszliśmy już pierwszy etap wdrażania produkcji i możemy
zaproponować stabilną jakość, nowe opakowanie, cenę i wagę. I to już się
nie zmieni.
3. Skład jest stabilny - tylko nazewnictwo składników (INCI) na opakowaniu zostało
dostosowane do wymogów UE.
4. Działanie - BIOARPIL skutecznie łagodzi zmiany łuszczycowe. Problemem jest
przyzwyczajanie się skóry. Z czasem skóra może nie reagować lub reagować
wolniej i wtedy trzeba więcej cierpliwości lub należy zmienić preparat na inny.
Niestety nie wynaleziono jeszcze uniwersalnego panaceum na łuszczycę,
które pomagało by wszystkim. Każdy przypadek jest inny. Jedno wiem na
pewno, że BIOARPIL skutecznie łagodzi objawy łuszczycy i regeneruje skórę
nie szkodząc jej tak jak sterydy. Ale należy pamiętać że wszystkie preparaty
naturalne działają wolniej a ich stosowanie wymaga dużo cierpliwości. Nasz
krem przeszedł wszystkie badania dermatologiczne i uzyskał dobre oceny
skuteczności. Wnioski z badań na naszej stronie
http://www.bioarp.pl/_var/files/1-Spraw ... nioski.pdf
5. Dlaczego nie Kartalin ? - z producentem Kartalina zakończyliśmy współpracę gdyż nie
Rosjanie po zmianie składu (konieczność dostosowania się do przepisów UE) są po rejestracji swojego produktu. Jakie są obiektywne oceny skuteczności tego preparatu można przeczytać na czeskiej stronie http://www.kartalin.cz/downloads/protokol.pdf. Widać z nich, że nie jest to preparat, który pomaga zawsze i wszystkim. Można wręcz uznać, że jego skuteczność nie do końca odpowiada oczekiwaniom i reklamie. Podobnie to wygląda na rosyjskim forum osób chorych na łuszczycę http://www.forum-psor.ru/index.php?show ... &start=740. Czy ten preparat jest wart 120 zł za 100 ml plus koszty przesyłki, każdy może ocenić to sam.

Podsumowanie: Wprowadziliśmy BIOARPIL na polski rynek po długich konsultacjach z naszymi partnerami rosyjskimi do których mamy zaufanie. BIOARPIL jest udoskonaloną wersją rosyjskich preparatów opartych na specjalnych olejach niewykorzystywanych do tej pory poza Rosją do produkcji preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry problematycznej. Powierzyliśmy wdrożenie i produkcję jednemu z najlepszych laboratoriów kosmetycznych w Polsce.
Uczciwie informujemy o wszystkich faktach i ewentualnych zmianach. Cóż więcej możemy zrobić ?
Możemy. Niebawem przedstawimy Państwu efekty działania BIOARPIL -u u naszych klientów, którzy na naszą prośbę prześlą zdjęcia i udostępnia kontakt do siebie.

pozdrawiam

Zbigniew Jarosz
BIOARP
Bardziej pokrętnej wypowiedzi dawno nie czytałam :angry:
Nawet, jeżeli drogi wspólników się rozchodzą, winniśmy pozostać do siebie w szacunku. A nie podważać wiarygodność wspólnika, z którym jeszcze niedawno kręciliśmy wspólne lody. Nieładne to ale bardzo, bardzo polskie. Rafaello pełna zgodność.
I tak dla pełnej jasności: to Kartalin ma certyfikaty i rejestrację w UW. Wasz produkt jeszcze na to musi zapracować-chyba, że się mylę.
Takimi wypowiedziami, mnie sobie nie zjednacie, a już na pewno nie chciałabym być w skórze waszych obecnych wspólników- przypieliście łatkę raz, zrobicie to znowu, tak mówią prawidła biznesu. I w tym momencie, nie jest dla mnie ważne, o co poszło ale jak mniemam, to o... kaskę, jak zwykle? Bo o wyższości waszego produktu, nad wydrwiony tu Kartalin, to chyba mowy być nie może, prawda? Doświadczeń jakby brak. Pozdrawiam
 BIOARP
Witam

3 lata temu przypięto łatkę " ruskiego badziewia" Kartalinowi. Okazało sie że pomógł wielu osobom. Z postów Rafaella wynika jakoby Kartalin pomagał wszystkim a BIOARPIL nie. Jakoby Kartalin był bez wad a BIOARPIL to "nędzna podróba" stworzona z chęci zysku. Jest to z gruntu fałszywa teza i o tym napisałem w swojej odpowiedzi. Wszystkie podane informacje są obiektywne i prawdziwe. Nie mam siły sprawczej aby zmusić kogokolwiek do zakupu BIOARPIL-u. Jak zwykle czas da nam odpowiedź kto miał rację. Z producentami Kartalina nasze drogi biznesowe się rozeszły ale prywatnie dalej darzymy się szacunkiem i oby Polacy mieli wobec siebie tyle bezinteresownej przyjaźni i zaufania. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i pozostaję z szacunkiem wobec bardzo niezależnego i neutralnego w swoich opiniach Admina.

pozdrawiam

Zbigniew Jarosz (nie anonimowy) :cool:
BIOARP
Awatar użytkownika
 henia
Drogi Panie, moja wypowiedź nie tyczyła skuteczności, tak tu zachwalanego przez pana kosmetyku.
To mną ruszyło, i jakby ogląd na tę Pana wypowiedź daje mi:
BIOARP pisze:.......5. Dlaczego nie Kartalin ? - z producentem Kartalina zakończyliśmy współpracę gdyż nie
Rosjanie po zmianie składu (konieczność dostosowania się do przepisów UE) są po rejestracji swojego produktu. Jakie są obiektywne oceny skuteczności tego preparatu można przeczytać na czeskiej stronie http://www.kartalin.cz/downloads/protokol.pdf. Widać z nich, że nie jest to preparat, który pomaga zawsze i wszystkim. Można wręcz uznać, że jego skuteczność nie do końca odpowiada oczekiwaniom i reklamie. Podobnie to wygląda na rosyjskim forum osób chorych na łuszczycę http://www.forum-psor.ru/index.php?show ... &start=740. Czy ten preparat jest wart 120 zł za 100 ml plus koszty przesyłki, każdy może ocenić to sam.....
BIOARP pisze:..... Z producentami Kartalina nasze drogi biznesowe się rozeszły ale prywatnie dalej darzymy się szacunkiem i oby Polacy mieli wobec siebie tyle bezinteresownej przyjaźni i zaufania.....
Widocznie nauczono nas inaczej pojmować:szacunek, bezinteresowną przyjaźń i zaufanie. Trudno zdarza się. Pozdrawiam