Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 patrycja02
witam
od jakiegos czasu, kiedy na głowie zauwazylam gdzie nie gdzie pierwsze zmiany, strasznie zaczely mi wypadac włosy mimo tego,że nie zaczelam jeszcze w zaden sposob leczyc zmian na głowie. Czy jest mozliwe, ze włosy wypadaja mi własnie od tego?
Awatar użytkownika
 puma
mam łuszczycę we włosach i tam jest ona najbardziej agresywna. nigdy mi nie wypadały włosy ani przed leczeniem ani w trakcie leczenia. słyszałam,że mogą wypadać włoski jeśli skorupa na głowie jest zbyt duża ale nie nie wiem dokładnie bo nigdy do tego nie dopuszczałam. u ciebie to pewnie też nie to bo jak piszesz masz dopiero początek zmian. jakoś na wiosnę zaczęły mi strasznie wypadać włosy mimo, że mam zaleczone zmiany na głowie. obcięłam włosy o połowę, kupiłam nową odżywkę i zaczęłam łykać skrzyp w tabletkach. i pomogło :D czego i tobie życzę :D aha! i nie używaj do mycia włosów zbyt ciepłej wody, bo tego nie lubią :)
Awatar użytkownika
 henia
Ja tam myślę, że te włosy To Ci bardziej z ogólnego osłabienia organizmu lecą, niż, że przyczyną jest ł.
Tak jak Puma gada skrzyp i to dużo+vit.B comlex i A+ kwas foliowy; powinno zadziałać. Zerkniej tylko jakby co, na ten skrzyp ewentualnie, bo tam już możesz mieć, te wszystkie vit.
 cukiereksztum
ja tez się spytam mi wypadały włosy zawsze przez to mam cienkie włosy ale ja jak to ja pofarbowałam sobie włosy a co tam i mam takie pytanie od razu zaznaczam wszów (czy jakoś tak )nie mam i strasznie mnie od miesiąca sama nie wiem głowa mnie swędzi czasem nie wyrabiam od farby to nie jest bo mnie prędzej swędziało co to może być ?
Awatar użytkownika
 puma
jeśli masz zmiany we włosach to wiadomo od czego cię swędzi ;) a jeśli zmian nie masz to pewnie masz za suchą skórę głowy. po myciu włosów używaj odżywki albo lepiej serum do włosów, do spłukiwania oczywiście, a skórę możesz jeszcze smarować czymś nawilżającym, np. emolium albo mediderm.
Awatar użytkownika
 antonia
Spróbuj zmienić szampon a jeszcze lepiej myj głowę naturalnymi środkami, mniej się niszczą włosy i skóra jest bardziej nawilżona. Płukaj w ziołach z dodatkiem odrobiny octu jabłkowego. Powinno pomóc.
 Basieńka44
Odrobina octu pomaga nawet przy zmianach na swędzenie wzmocnić włosy można olejkiem rycynowym choć i ocet wzmacnia a mniej upierdliwy w stosowaniu :D
Awatar użytkownika
 Jesienny_liść
Ja też mam ł na głowie i włosy mi nie wypadają:)a mam pytanie, czy mycie głowy płynem do naczyń strasznie szkodzi?:P Lekarka mi kiedyś poradziła, a jak się nasmaruję maściami, oliwkami, to ciężko odmyć..
Awatar użytkownika
 antonia
Trudno na takie pytania odpowiadać. Nikt nigdy nie badał szkodliwości działania płynu do naczyń w jakim stopniu może szkodzić włosom. Wszystkie chemikalia są szkodliwe, farby do włosów też, chociaż są produkowane specjalnie w tym celu. Pytanie w jakim stopniu szkodzi na skórę głowy? :)
 syntia79
ja na łuszczyce glowy robie sobie papke olejek rycynowy jajko sok z cytryny sposob babciny raczej prababciny ktora miala luszczyce,nie swedzi glowa trzymam to min dwie godz zmywam szarym mydlem i tak jak pisalam mniej swedzi i jak nie drapie to krostki sie goja(tylko ja kurcze czesto drapie) no i wlosy sa ladniejsze i nie wypadaja :)