Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 ADAM
Karolek90 pisze:Ale jak ma sie wanne to Styknie tylko odpowiednia dawka Ekstraktu solnego w stosunku do ilości wody i jazda ;] ;]
Jak mamy wannę to bardzo dobrze ale jeśli nie ma to zostaje nam kąpiel w nocniku !!!!!!

Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
 ADAM
Witam serdecznie .
Podaje wszystkim zainteresowanym z jakich części dostępnych na naszym rynku można za niewielką cenę samodzielnie zbudować takie urządzenie..

1- Zawór mieszacza 4-drogowego można prosto zaadoptować do tych celów.

http://helwita.nazwa.pl/index.php?optio ... Itemid=104

2- Pompa inżektorowa do podawania solanki lub ziół do wylewki prysznica .
Na rynku z pewnością znajdziemy nieco tańsze inżektory ale ten jest lepszy od innych gdyż posiada zawór regulujący którym możemy regulować zasysanie ewentualnej solanki.

http://www.nokaut.pl/nawadnianie-i-tech ... rkiem.html

Jeszcze kilka elementów węże złączki oraz pojemnik na solankę .

Węże kupiłem w sklepie ogrodniczym natomiast złączki i przyłącza cześć w sklepie hydraulicznym a część dorabiał mi tokarz.
Od pomysłu do realizacji trwało wszystko spokojnie 4 tygodnie .

Teraz wystarczy odpowiednio połączyć te elementy i mamy dozownik z mieszaczem gotowy .
Są to najtańsze elementy do zbudowania tego urządzenia.

lub nieco droższy sposób z elektryczną pompą dozującą.
na naszym rynku jest ich wiele oto jedna z nich .

http://www.etatron.pl/pompa_dozujaca_et ... owanie.htm

Myślę że te informacje wystarczą Wam do samodzielnego zbudowania dozownika .

Życzę przyjemnych kąpieli i pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
 henia
Adasiu piękne dzięki za obszerny opis :* ale ja niestety tego nie kumam, może Betka zajarzy, jak jutro wróci xd
Awatar użytkownika
 ADAM
Witam .

Jak znajdę trochę czasu to spróbuję zmajstrować jakichś rysunek z opisem i jeśli mi się uda to zamieszczę na forum jeśli nie to wyślę na wyraźną prośbę na e-maila .

Pozdrawiam Adam
 betka
Adam, Ty to lepiej opatentuj, to jakieś genialne musi być! :D
Musi być, bo nie kumam, co i jak, Henia mnie przeceniła, no ale to może dlatego, że po szpitalu jestem i przed dead line'm w pracy i padam na pysk... Jak się jutro temu przyjrzę, to może zajarzę.... Humaniści potrafią! ;) ;)
Awatar użytkownika
 ADAM
betka pisze:Adam, Ty to lepiej opatentuj, to jakieś genialne musi być! :D
Musi być, bo nie kumam, co i jak, Henia mnie przeceniła, no ale to może dlatego, że po szpitalu jestem i przed dead line'm w pracy i padam na pysk... Jak się jutro temu przyjrzę, to może zajarzę.... Humaniści potrafią! ;) ;)
Witam
To urządzenie jest bardzo proste w swoim działaniu czy jest genialne nie wiem, ale mi osobiście pomaga kąpać się pod prysznicem w soli z morza martwego oraz w ziołach i praktycznie do zbiornika podawczego można wlać każdy płyn, który będzie później podawany z wodą pod prysznic .
Połączyłem kilka elementów szeroko dostępnych na naszym rynku ze sobą i bardzo dobrze działają, jeśli chodzi o dozowanie solanki.
Na pewno będą pytania ile mnie to kosztowało nie chciałbym skłamać, lecz nie jestem w stanie pewnych rzeczy skalkulować, ale wydaje mi się, że powinniście się zmieścić w kwocie 650 zł, ale jak by udało Wam się zrobić zakupy gdzieś w hurtowni to z pewnością cena by spadła .
Jest to suma jednego zestawu przy większej produkcji z pewnością można by było zmniejszyć cenę o jakieś 20 % .

Pomysł jest sprawdzone i działa bez zarzutu. Opatentować ?????????

Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
 ADAM
Wreszcie przeczytałem na forum o zlocie biedronek w sierpniu w Skarszewach.

może i ja ze swoimi biedronkami wybierzemy się na ten zlot.

Rano porozmawiam z moimi biedronkami może się spotkamy i poznamy na zlocie

Pozdrawiam wszystkie biedronki Adam
Awatar użytkownika
 ADAM
Niestety nie udało mi się umieść rysunków na forum ze względu na zbyt durzy rozmiar.
Ale jeśli ktoś chciał by otrzymać taki szkic to proszę o podanie namiarów na siebie .
Z pewnością takie szkice ode mnie otrzyma .
Wpadłem na jeszcze prostszy sposób kąpieli solankowych pod prysznicem muszę sprawdzić jego działanie.
Dam znać czy działa prawidłowo .

Pozdrawiam Adam