Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 ADAM
Witam wszystkich.
Jestem nowym użytkownikiem forum lecz ze starymi schorzeniami.
Od ponad 15 lat choruje na łuszczycę .
Około 10 lat wcześniej zrobiłem remont łazienki i zlikwidowałem wannę montując kabinę natryskową .
Później żałowałem bo nie mogłem brać kąpieli solankowych.
Mieszkam niedaleko morza i zauważyłem że takie kąpiele w słonej wodzie to bardzo dobra sprawa w moim przypadku.
Lecz nie zawsze jest czas na wypad na plażę i wymoczyć ciało.
Ostatnio nastąpił silny nawrót choroby i znowu zaczęło mnie to stresować.
Po kilku nieprzespanych nocach opracowałem urządzenie do kąpieli solankowych pod prysznicem .
Działa bardzo fajnie ja oraz moja cała rodzina jest z tego bardzo zadowolona .
Kąpiemy się w soli z morza martwego oraz w zwykłych solach kąpielowych.
Zona robi sobie nawet roztwory ziołowe i też się w nich kąpie.
Od tego roku będę jeździł na plażę odpoczywać a nie moczyć się w niezbyt ciepłej i czystej wodzie.

Pozdrawiam Adam
Witam Adasiu!
ja tam jestem szczesliwa posiadaczka wanny...której nie dam sobie za boga chinskiego zabrac(rodzinka juz próbowała :devil: ) ale gdybys mógł napisac jak działa to urzadzenie albo na forum albo....moze trzeba by to opatentowac...grosz by jakis wpadł Tobie a ludkowie ulge by mieli :D
Awatar użytkownika
 ADAM
Witam.

Jest to urządzenie własnej konstrukcji jak wcześniej pisałem.
Specjalna pompa podciśnieniowa odpowiednio dobrana pompuje ciepłą wodę i pobiera ciepły roztwór soli lub innych środków na przykład ziół przez zespół specjalnych zaworów do węża prysznica.
W skrócie tak działa moje urządzenie.
Jak pisałem na forum ja i moi synowie używamy do kąpieli solankowych a moja żona kąpieli w ziołach.

Ale przede wszystkim ideą tego pomysłu było to żeby osoby nie posiadające wanny poprzez kąpiele solankowe pod prysznicem mogły pomóc sobie w leczeniu z tą dolegliwością jaką jest łuszczyca.

Motorem do opracowania tego urządzenia było także to, że moja rodzina do ponad 23 lat zmaga się z tą chorobą.
Moich dwóch synów jeden od urodzenia a drugi w wieku 18 lat zachorowali.

Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
 henia
Adasiu a jak byś tak po ludzku o tej konstrukcji? Kobietki tu tak bardzo zaciekawione są, a Ty o pompce podciśnieniowej i jakiś zaworkach nadajesz xd Pozdrawiam :*
Ale jak ma sie wanne to Styknie tylko odpowiednia dawka Ekstraktu solnego w stosunku do ilości wody i jazda ;] ;]
Awatar użytkownika
 ADAM
Jeszcze raz witam serdecznie wszystkie BIEDRONKI .

Jest to urządzenie bardzo prostej konstrukcji.
Wymagało ode mnie wiele godzin pracy i prób żeby mogło funkcjonować
stabilnie.
Cały problem polega na tym żeby solanka pod prysznicem miała stężenie około 4%.
Zawory, pompa , odpowiednie przewody.
To za wiele opisywania , a jeszcze ciśnienie w sieci wodociągowej ja dopasowałem się do sieci w Słupsku i moja solanka ma około 4 %
Wybacz mi, ale opisywanie techniczne tego urządzenia wymaga kilku stron maszynopisu.
Jeszcze nie wiem do końca jakie możliwości ma mój pomysł .

Pozdrawiam Adam