Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
Kończę właśnie studia fizjoterapeutyczne i zastanawiam się czy mogę od razu otworzyć własną działalność na b2b? Czy przepisy pozwalają na to bez wcześniejszego stażu w jakiejś większej klinice? Martwię się też trochę jak ogarnąć pozyskiwanie pacjentów i całą logistykę związaną z płatnościami u mnie w gabinecie.
Z tego co wiem to nie ma takiego problemu, wielu fizjoterapeutów zakłada własną działalność w formie b2b od razu po ukończeniu szkoły - bo jest to dla nich po prostu wygodne :)
Dobrze jest jednak zastanowić sie nad sposobem reklamowania własnego biznesu, tak aby dotrzeć do potencjalnych klientów w firmie.
Polecam też wprowadzenie platności bezgotówkowych: https://polskabezgotowkowa.pl/ Polska bezgotówkowa ma atrakcyjną ofertę dla początkujących przedsiębiorców.
Własna działalność zaraz po studiach to świetny krok, ale poza marketingiem i finansami warto od razu zadbać o optymalizację kosztów stałych w gabinecie. Jeśli planujesz zakup profesjonalnego sprzętu do rehabilitacji lub klimatyzacji, przydatny może okazać się audyt energetyczny przedsiębiorstwa, który pomoże zaplanować energooszczędne rozwiązania i obniżyć rachunki za prąd. Taka analiza na starcie pozwoli Ci uniknąć niepotrzebnych wydatków eksploatacyjnych, co przy własnym biznesie b2b ma ogromne znaczenie.