Jeśli chodzi o kwas azelainowy to bardzo polecam serum z isany 3%. Używałam wcześniej ser z tym kwasem innych marek z wyższym stężeniem i skóra zawsze była sucha i podrażniona. To serum jest delikatne ale bardzo skuteczne przynajmniej dla mnie. I jeszcze serdecznie polecam krem z tym kwasem. Jest bardzo delikatny. Ja zaczęłabym od takich niskich stężeń a ewentualnie jak nie zobaczysz efektów to możesz kupić coś z wyższym stężeniem. Ten kwas nie jest silny i jest polecany do skóry wrażliwej ale to nadal kwas i składnik aktywny na który każdy może reagować inaczej. Jeśli chodzi o kwas salicylowy to esencja złuszczająca z asoa. Natomiast ja bym najpierw wprowadziła jeden składnik a potem drugi i zobacz jak skóra na niego reaguje. Mnie np kwas salicylowy podrażnia i w sumie ta esencja jako jedyna mnie nie wysypuje i polecam jeszcze peeling kwasowy z bandi z tym kwasem Pamiętaj też o codziennym skutecznym ale jednoczęsnie delikatnym oczyszczaniu skóry rano i wieczorem:
https://dbajnik.pl/oczyszczanie/13 Dobre koreańskie żele do mycia twarzy znajdziesz tutaj.