Tu jest odpowiednie miejsce, aby porozmawiać na temat spożywanych produktów, diety w łuszczycy.
 Harita
#31244
Skoro mowa tu o popularnej kombuchy, to chciałabym dodać kilka informacji, które uważam, że mogą się przydać. Ogółem kombucha to napój wytworzony przez grzybek tybetański czyli drożdże oraz różne bakterie. Posiada cenne właściwości nie tylko ze względu na substancje jakie zawiera, ale też działa jako probiotyk ubogacając florę jelitową, a ona jak wiadomo ma ogromny wpływ na ludzkie zdrowie (wystarczy spojrzeć na efekty opisane powyżej). Kombucha nie jest jakoś szczególnie droga, ale przy regularnym stosowaniu warto postarać się o rabaty z takich stron: https://www.wydawajdobrze.com/kody-raba ... /marketbio. Poza tym należy pamiętać o tym, żeby nie przesadzać z dzienną dawką kombuchy, a także co określony czas robić sobie przerwy od jej picia.
 emenam
#31601
Niektórzy ją uwielbiają ze względu na jej probiotyczne właściwości i korzystny wpływ na układ trawienny. Inni z kolei nie przepadają za jej smakiem. Ale generalnie, jeśli lubisz kombuchę i czujesz się po jej spożyciu lepiej, to dlaczego nie? Każdy powinien pić to, co mu służy i smakuje.