Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Maverick3d
Czy na łuszczycę paznokci pomaga Wam słońce, lato ? Czy wszystkie paznokcie odpadają? Czy jest możliwość stosowania implantów paznokci w sensie czy gabinety podologiczne są pod tym względem fachowe ? Pytam, bo boję się utraty pracy przez odpadające paznokcie, a czytam że leczenie właściwie nic nie daje....
 kobi44
U mnie słońce nie wiele pomaga na paznokcie.
Ostatnio dermatolog przepisał mi steryd belosalic w płynie z adnotacją na skórę głowy i właśnie na paznokcie. U mnie pomogło. Ogólnie jak się chce to wyleczyć to w 90% podstawą jest dieta - wywal gluten, czerwone mięso - wszystko co szkodzi zdrowiu i samo zejdzie.
 Maverick3d
Dzięki za radę. A da się pracować z łuszczycą paznokci ? Czy jakkolwiek nad tym zapanować, do emerytury daleko, a nam mała córkę, za dużo stresu bo boję się że nie dam rady pracować i się nią zająć... nie wiem nic o łuszczycy paznokci i przebiegu a w internecie prawie każdy wpis to luszczyca paznokci to inwalidztwo...
 Renataq123
Jeśli chodzi o łuszczycę paznokci, pomocne może być moczenie w naparze z liści laurowych oraz smarowanie olejkiem herbacianym. Następnie warto stosować nawilżanie intensywne. Dla mnie najlepsza okazała się maść konopna dr. Retter 24%, jednak zalecam wybieranie tej z oryginalną recepturą i hologramem na opakowaniu. Dodatkowo, można wprowadzić suplementację siarki organicznej oraz oleju konopnego CBD o stężeniu 5% od Cannatopia, który działa wyciszająco na organizm i przeciwdziała stanom zapalnym. Osobiście poradziłam sobie z tymi produktami w ciągu miesiąca. Ja kupiłam wszystkie te produkty w Poznaniu w Konopnej Farmacji pani mi w tym punkcie dobrała właśnie ten zestaw, który okazał się trafnym wyborem