Rozmowy dotyczące choroby współistniejącej z łuszczycą, czyli łuszczycowego zapalenia stawów (łuszczycy stawowej).
Awatar użytkownika
 puma
odwiedziłam całkiem nowego ortopedę :D stwierdził, że te kolana zmarnowane przez stany zwyrodnieniowe i zanik chrząstki. zaproponował zastrzyki w kolano na odbudowę tej chrząstki, z kolagenem. strasznie to drogie, cała kuracja ma kosztować ok 800-900 zł. stosował to ktoś z was?
Awatar użytkownika
 Paweł
Nie stosowałem nic takiego, ale może 4flex by pomógł, który reklamują w tv? Też regeneruje chrząstkę i zawiera kolagen.
Awatar użytkownika
 Yans
Ja kiedyś stosowałem Stabil. Jest w miarę tani, tylko 15zł za 60 tabletek. Ale zużyłem całe opakowanie. No ale nie zawsze wszystkim pomaga to samo. :)
Awatar użytkownika
 puma
dziękuję yans :*
szukam w internecie jakiś informacji na temat tych zastrzyków, opinie są jak zwykle podzielone. nie wiem czy warto ryzykować za niemałe przecież pieniądze. jedni się wypowiadają, że to super sprawa ale są też osoby krytykujące,że pomaga na góra 4 lata i jest później jeszcze gorzej. nie wiem dlaczego, skoro to przecież nie jest blokada.
Awatar użytkownika
 Yans
No to nie wiem... Biorę teraz suplement diety o nazwie MUMIO Shilaijt -mocne kości. Słyszałem też że robi się maść z mumio i oliwy z oliwek, ale ponoć u nas nie kupi się tego oryginalnego. Może ktoś coś wie więcej na ten temat. Z uwagą posłucham...

-tu znalazłem jakiś informacje :)

http://ziololecznictwo.bloog.pl/kat,451 ... caid=6c3ed
Awatar użytkownika
 szater
Mumio to jakis specyfik z syberyjskich lasów...gdzies wykopują go z ziemii bo to korzonek jest-tak prawiła pewna starsza pani leżąca ze mną w szpitalu.Syn jej miał jakies interesy w Rosji i to jej sprowadzał.Podobno to lek na wszystko...widziałam mazidło na stawy:czarne,jakby ropą smierdziało + jakies zioła.Nigdy nie stosowałam...moze warto popatrzec gdzies na stronach rosyjskich...ja niestety nie jestem biegła w obsłudze kompa.
Awatar użytkownika
 Yans
Znalazłem coś takiego na stawy :)

Kąpiel solankowa dla stawów

Do wanny wsyp sól uzdrowiskową (np. iwonicką) w ilości podanej na opakowaniu. Pomaga leczyć choroby zwyrodnieniowe stawów i kręgosłupa, stany pourazowe, choroby dróg oddechowych oraz choroby skórne (np. łuszczycę).

Kąpiel jałowcowa przy reumatyzmie

Zagotuj 1 kg gałązek jałowca oraz garść jego owoców w dwóch litrach wody. Po ostudzeniu odwaru przecedź go, wlej do wanny napełnionej wodą. Kąpiel jałowcowa łagodzi bóle reumatyczne.

Kąpiel borowinowa przeciwbólowa

Do wody dodaj sól lub emulsję borowinową. Kapiel weź wieczorem, bo nieco osłabia, konieczny jest więc wypoczynek. Możesz ją powtarzać 2-3 razy w tygodniu. Po serii 10 zabiegów zrób miesięczną przerwę. Kąpiel z borowiną pomaga przy bólach mięśni i stawów, nerwobólach, likwiduje zakwasy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16