Rozmowy dotyczące choroby współistniejącej z łuszczycą, czyli łuszczycowego zapalenia stawów (łuszczycy stawowej).
 Dorothy Zbornak
Dzień dobry, jestem nowa w temacie, stara w bólu i poszukiwaniu diagnozy.
Od wielu lat męczą mnie bóle stawów, dyskopatie, neuropatie, porażenia nerwów. Do reumatologa trafiłam po wizycie u ortopedy, który stwierdził, że cieśń nadgarstka to tylko część problemu. Mam problemy ze wstawaniem rano, budzę się ze sztywnymi rękami, nogami. W nocy często się budzę i muszę poruszać trochę rękoma i nogami, żeby w ogóle móc się przewrócić na drugi bok. Nie mam RZS, wyniki w miarę ok, bez czynników zapalnych, tylko dodatni HLA-B27 test. Od wielu lat pożerane leki p/bólowe zniszczyły mi żołądek i jelita. Biorę famogast 40 i prokit. Dodatkowo leczę się na nadciśnienie, zachorowałam bardzo wcześnie, bo już jako 20 letnia dziewczyna musiałam brać leki. Teraz biorę exforge, nonpres, kaldyum, magne b6, wit D3. Dodatkowo lekarze kardiolodzy stwierdzili, że nie wchłaniam pierwiastków, sód, potas, wit D3 zawsze poniżej normy.
Jestem zmęczona wycieczkami po lekarzach. Dermatolog stwierdziła, że "chyba mam łuszczycę" bo na paznokciach mam charakterystyczne zmiany, dodatkowo skóra na palcach rąk swędzi i pęka.
Znalazłam to forum i liczę, że pomożecie mi odnaleźć się w temacie. Za co z góry dziękuję :D

W środę mam wizytę u reumatologa, liczę, że czegoś konkretnego się dowiem, czy to ŁZS czy ZZSK czy jeszcze inna cholera. Generalnie podejrzewałam już hipochondrię, bo to przecież niemożliwe włóczyć się od lekarza do lekarza i nic.....

Pozdrawiam serdecznie