W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Alekbier
Witam, borykam się z luszczycą odwróconą. Od kilku dni nasiliły mi się objawy w tzw szczelinie między pośladkowej. Ból jest tak duży że z trudnością chodzę, siedzę a nawet leżę. Nie wiem jak to zahamować i czy stosując swoje maści nie pogarszam jeszcze bardziej sytuacji (travocort i protopic). Oczywiście do wizyty u dermatologa mam jeszcze dwa miesiące, ale nie dam rady tyle wytrzymać. Dbam o higienę tego miejsca. Blagam o pomoc. Jestem zrozpaczona. Dziękuję za każde podpowiedzi.
 Basieńka44
Ja zaleczyłam okładami z olejku rycynowego na 20 min a potem zmywałam korą dębu(nasiadówki)do smarowania maść rumiankowa,przeszło po 3 tygodniach i nie wróciło w tym miejscu
Awatar użytkownika
 antonia
W miejscach delikatnych i intymnych bardzo dobrze i błyskawicznie działa maść Yiganerjing oraz wrotycz, który w postaci nalewek lub zmielony i zmacerowany można dodać do kremu lub balsamu.
Dosłownie 2-3 dni i po kłopocie.
 zanala
Również od lat męczę się z łuszczyca odwróconą pomiędzy pośladkami, nieraz bywało tak źle że sączyła się krew i ból był nie do wytrzymania . Stosowałam najróżniejsze maści, balsamy , zioła i nie było poprawy. Pomogła mi maść Bedicort G i Oczar Spray do pryskania ,objawy zniknęły ale powraca co kilka miesięcy , wówczas stosuję maści Bedicort G lub Elocom i pryskam Oczar Spray , tym oczarem też przemywam. Każdy organizm jest inny np. wrotycz u mnie zaognia objawy . Ostatni nawrót skojarzyłam ze smarowaniem lędźwi maścią Ketonal , chyba u mnie spowodowało to nawrót . Ketonal jest w innym wątku opisany jako lek prowokujący łuszczycę , warto tam zajrzeć.