W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 szater
Po pierwsze Szater to kobieta :P
Jak dostałaś euthyrox to masz niedoczynność tarczycy czyli jednak sie nie myliłam,dobrze że skorzystałas z pomocy lekarza endokrynologa....czasem cos wyglada banalnie a jest ukryta choroba ,której niestety ziołami sie nie załatwi.
Co do paznokci to ;

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... a+paznokci

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... a+paznokci

poczytaj :)
Błagam o pomoc!
od miesiąca wszystko mnie boli, każdy mięsien w rękach i nogach i ciagle chce mi sie spac.
Znalazlam pracę gdzie robie od 5 rano do 8 i o 9 jestem w domu , idę spac i wstaje o 13,zjem coś i idę dalej spać .
Bylam u lekarza, myślałam że po wdrożeniu leczenia tarczycy moj stan sie poprawi i nie bedzie mi sie chcialo tak bardzo spać , ale nic....
najgorsze to że bola m,nie wszystkie mięśnie od miesiaca.
nic nie robie a musze wziąść leki przeciwbólowe.
oczywiscie zrobilam morfologie,w normie, OB podwyższone przez tarczyce,magnez potas, zelazo,w normie.
Lekarz nie ie co mi jest a ja nawet nie wiem jakie badania moglibysmy zrobic zeby zdiagnozowac co mi jest, lekarz twierdzi że symuluje.
Prześpie cale życie?co robić?
Awatar użytkownika
 szater
aby cokolwiek leczyc trzeba to najpierw ZDIAGNOZOWAC...szukaj odpowiedniego lekarza,endokrynolog powinien też sie wykazac,napewno reumatolog i neurolog. Ziołami mozna wspierac leczenia ale trzeba wiedziec CO SIE LECZY :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
szater pisze:aby cokolwiek leczyc trzeba to najpierw ZDIAGNOZOWAC...szukaj odpowiedniego lekarza,endokrynolog powinien też sie wykazac,napewno reumatolog i neurolog. Ziołami mozna wspierac leczenia ale trzeba wiedziec CO SIE LECZY :notguilty:
Na forum Łusiewnik jest sporo lekarzy, którzy oprócz leczenia tradycyjnego interesują się i leczą ziołami. Zazwyczaj podpowiadają jakie badania porobić i na podstawie wyników, a także na oparciach wywiadu diagnozują dolegliwości. Ziołami się leczy choroby a nie wspiera chemiczne środki farmaceutyczne.
Awatar użytkownika
 szater
Wybacz Antonio mam inne doswiadczenie...leczenie przez wujka GOOGLE jeszcze nikomu nie wyszło na dobre,wspieram swoje leczenie ziołami.bo w wielu przypadkach zioła sa bezsilne.Zioła powinien dobierac zielarz,specjalista w swoim fachu,dobiera zioła konstytucjonalne,odpowiednie do konkretnego człowieka,z takch porad korzystam.Diagnoze musi postawic lekarz,żeby leczyc trzeba wiedziec co a nie działac w ciemno...moze pomoze a moze nie.Na forum nie ma miejsca na długą rozmowe,omówienie wyników czy nawet stanu danego organu-badania nic nie zastapi,zaden specjalista w necie.Babcia moja leczyła ludzi ziołami ,które sama komponowała ale NIGDY NIE DAŁA ZIÓŁ ...bo ktos tam dla kogos poprosił,musiała zobaczyc chorego na własne oczy.Mam ogromny szacunek do ziół ale niestety trzeba je stosowac mądrze i z umiarem,dobrane wspomoga leczenie nawet najcięzszych chorób,tych zdiagnozowanych.Czasem leki i zioła to złe połączenie dlatego kontakt osobisty jest bardzo wazny,ludzie zapominaja o wielu istotnych sprawach,podczas rozmowy wszystko mozna wyłapac.
Awatar użytkownika
 antonia
Pisałam o LEKARZACH leczących ziołami, nie muszą na nikogo patrzeć by zdiagnozować chorobę na podstawie wyników badań i wywiadów, można to robić przez internet, tak jak lekarze konsultują się za pomocą netu z innymi doświadczonymi lekarzami. Nic na to nie poradzę, że ciągle tego nie możesz zrozumieć i przyrównujesz wszystko do czasów i warunków, w których żyła Twoja babcia, nasze doświadczenia też się różnią.
Przez internet nie da się nikomu czegoś nakazać lub zakazać, każdy może wejść pod wskazany link i sam zdecydować czy chce podjąć kontakt, czy nie jest tym zainteresowany. Warto wiedzieć jakie są możliwości, a decyzję każdy podejmuje sam.
Awatar użytkownika
 szater
Podobne doswiadczenia mam OBECNIE u Ojców Bonifratów...leczą ziołami ale po obejrzeniu pacjenta i zapoznaniu sie z historia choroby.
 gerardbutler
Moje najnowsze wyniki
Tsh 4,190 norma 0,270-4,200
Ft4 1,33 norma 0 ,93 -1,71

Ft3 3,58 2,00-4,40
Anty tpo 402 norma 0-35
Sod 135 norma 136-145
Czy te wyniki sa bardzo zle
 gerardbutler
Endokrynolog stwierdzil ze mam autoagresje
Anty tpo mi nigdy nie spadnie
Moge zbic tsh
Luszczyca tarczyca to choroby autoimmunologiczne
Niby endo zwalil zmeczenie na tarczyce ale biore juz wieksza dawke i nie czuje poprawy
W tyg bede robila badanie na borelie bo nie moge bez prochow przeciwbolowych nawet wstac z lozka
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23